Apple și Samsung singurele companii în creștere în SUA în Q4 2020

411
Apple si Samsung singurele companii in crestere în SUA in Q4 2020
Sursa Foto: SamMobile.com

Apple și Samsung sunt singurii doi producători de smartphone-uri din Statele Unite care au înregistrat rezultate pozitive în Q4 2020. Samsung Galaxy S20 FE a ajutat Samsung să fie pe creștere ca vânzări în SUA în trimestrul patru din 2020.

Piața globală a smartphone-urilor a scăzut cu aproximativ 2% anul trecut din cauza schimbărilor economice cauzate de COVID-19. Numai în SUA, segmentul mobil a înregistrat o scădere de la 6% în trimestrul patru din 2020, față de aceeași perioadă din 2019. În afară de Apple și Samsung toți ceilalți producători de telefoane mobile au suferit pierderi enorme.

Apple și Samsung singurele companii pe plus în SUA

Vestea bună este că Samsung nu a fost unul dintre aceste companii producătoare de telefoane mobile. De fapt, Samsung a înregistrat o creștere de 5% față de trimestrul patru din 2019, în ciuda climatului incert. Apple s-a bucurat de o creștere chiar mai mare cu 14% față de Q4 din anul anterior. Apple și Samsung au salvat ce se putea salva din piața mobilă din SUA.

Între timp, influența LG Electronics a scăzut cu 12%, dar nu a fost la fel de rea ca ZTE. Compania din China a avut un declin accentuat de 83%. Inclusiv compania Google a înregistrat o scădere de 50% în ultimul trimestru al anului comparativ cu 2019. Trebuie să specificăm că pe piața americană telefoanele Google nu se bucură de trecerea celor de la Apple și Samsung.

Reprezentând 4,24% din populația globală, americanii dețin în mod colectiv 29,4% din bogăția totală a lumii. Are cel mai mare procent decât orice altă țară. Americanii reprezintă, de asemenea, aproximativ jumătate din populația mondială de milionari din lume.

Galaxy S20 FE a ținut steagul sus pentru Samsung în SUA

Principalul motiv pentru care Samsung a reușit să depășească majoritatea rivalilor săi și să înregistreze rezultate pozitive în trimestrul patru din 2020 a fost lansarea lui Samsung Galaxy S20 FE. Observația a fost făcută de compania de studiu de piață Counterpoint Research, care a publicat recent datele de mai sus.

Lansarea modelului Samsung a fost momentul perfect pentru cumpărători să cumpere un telefon de vârf la un preț de non-flagship. Conform SamMobile, chiar și varianta de 256GB ar fi avut destul de mult succes datorită prețului său sub 1.000$.

Dar, deși Galaxy S20 FE a ajutat Samsung în Q4 2020, seria Galaxy S21 ar putea să nu aibă același efect în acest trimestru. Noua serie Apple este destul de recent lansată iar americanii sunt patrioți și au o feblețe pentru compania Apple. Analiștii consideră că Samsung va avea mai puține oportunități în primul trimestru al anului 2021, deci probabil Samsung mai trebuie să aștepte pentru a atenta la poziția Apple. Oricum, poziționarea companiilor Apple și Samsung în frunte arată încă o dată cine sunt cei doi giganți mondiali în domeniul telefoniei mobile.