Acasă Stiri Apple vrea prețuri mai mici la OLED-rile Samsung pentru următorul iPhone

Apple vrea prețuri mai mici la OLED-rile Samsung pentru următorul iPhone

Samsung Electronics este singurul furnizor de panouri OLED pentru Apple iPhone X. Gigantul coreean avea planificat să realizeze venituri de aproximativ 22 miliarde USD din furnizarea de panouri OLED către Apple în 2018. Întrucât Samsung a fost singurul furnizor care putea satisface cerințele Apple în ce privește cantitatea și în special calitatea, compania a reușit să impună un preț mai mult decât premium la produsele sale vîndute companiei Apple Inc.

Cu toate acestea, este posibil ca Samsung să nu mai poată repeta acest lucru pentru panourile OLED ce vor fi livrate pentru următorul iPhone Apple. Cererea slabă pentru Apple iPhone X, după euforia inițială a fanilor Apple, a forțat gigantul din Cupertino să reducă producția, vânzările și în final să reducă comenzile componentelor de la furnizori, inclusiv comenzile pentru ecranele OLED produse de Samsung Display.

De asemenea prețul ridicat al smartphone-urilor și mai nou obiceiurile oamenilor pentru a-și păstra telefoanele actuale pentru o perioadă mai lungă de timp a fost un alt motiv de scădere a vînzărilor companiei Apple. Înrăutățind și mai mult lucrurile, producătorii de smartphone-uri din China au respins propunerile lui Samsung de a cumpăra panouri OLED pentru produsele lor și nu au făcut trecerea la panouri OLED după lansarea iPhone-ului X, ceea ce a pus Samsung în situația de a avea o capacitate de producție prea mare și produse pe stoc.

Samsung are planuri de a produce 200 milioane de ecrane OLED în acest an, dintre care 100 de milioane de panouri sunt pentru Apple. Această cantitate este de două ori numărul de panouri Samsung furnizate companiei Apple anul trecut pentru iPhone X. Samsung intenționează să producă aproximativ 25 de milioane de panouri OLED pentru iPhone X și restul pentru succesorul lui iPhone X, care urmează să ajungă mai târziu în acest an pe piață. Compania condusă de Tim Cook se pregătește pentru două noi telefoane iPhone cu ecrane OLED.

Timothy Donald „Tim” Cook este din 24 august 2011 Director General al companiei Apple. După o carieră anterioară la IBM și Compaq, Cook s-a alăturat firmei Apple în 1998. În martie 2015 a declarat că va dona întreaga avere pentru scopuri caritabile. În 2015 a fost inclus în top 100 cele mai influente persoane din lume.

Producția de panouri OLED pentru următorul iPhone va începe luna viitoare, începând cu 2-3 milioane de panouri lunar înainte de a dubla producția în iunie. Samsung a reluat operațiunile și la o linie de producție care a fost oprită anterior din cauza supracapacității.

Potrivit informațiilor din Coreea de Sud , Samsung și Apple sunt în negocieri asupra prețului panourilor OLED, Apple solicitând reduceri de preț pentru aceste panouri. Situația actuală pune Apple în postura de a negocia prețuri mai bune. CEO-ul Samsung Display se pare că s-a întâlnit cu directori Apple pentru a negocia prețurile, dar nu au reușit să ajungă la un acord momentan.

Deși Apple nu a anunțat niciodată, oficial a plătit 110 dolari (unele informații au fost despre o sumă între 120 și 130 $) pe un panou OLED furnizat de Samsung. Această sumă a reprezentat aproape 1/3 din costul total al realizării unui iPhone X. Apple vrea, în mod evident, și este de așteptat să plătească în jur de 100 dolari pe panou în acest an, conform unor surse.

Conform informațiilor Samsung are în vedere reducerea prețurilor pentru panourile OLED într-o anumită măsură pentru a rezolva problema supracapacității de producție.

SourceSamMobile

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...