Apple vs Samsung: Cine pierde mai mult în urma CORONA Virus?

1145
Sursa Foto: REUTERS/Stephen Lam/File Photo

Coronavirusul izbucnit la Wuhan continuă să fie în atenția presei de peste tot, cu titluri tot mai de speriat pe zi ce trece. Știrile creează panică și frică în rândul oamenilor dar și în rândul companiilor care operează în China. Dar cum afectează epidemia virusului corona pe cei mai mari giganți tehnologici din lume – Apple și Samsung? Nici Samsung, nici Apple nu au scăpat de efectele coronavirusului. Pe măsură ce boala se răspândește în Coreea de Sud, Samsung începe să vadă de ce Apple a fost forțată să își închidă operațiunile din China. Acum și Samsung începe să-și facă tot mai multe griji.

Inițial, coronavirusul a lovit puternic operațiunile companiei americane Apple din China, nivelul producției scăzând semnificativ. Izbucnirea acestei epidemii și în Coreea de Sud face ca situația să devină gravă și pentru Samsung. O fabrică fiind oprită pe perioada weekend-ului trecut. Ambii giganți tehnologici au de suferit pierderi mari din cauza epidemiei în curs de desfășurare.

Argumentele pro și contra între iubitorii de iOS și Android pot continua la nesfârșit. În timp ce ambele tabere par să fie ocupate să dovedească ce sistem este mai bun, ar putea exista o problemă mai mare care apare la orizont: Coronavirusul.

Apple nu va îndeplini ținta de vânzări planificată

Virusul corona a făcut deja peste 2.360 de persoane și a infectat mai mult de 78.000 de persoane. În acest ritm poate scăpa de sub control. Pe măsură ce lumea se luptă să se protejeze și să stăpânească această criză ce se extinde la nivel global și giganții tehnici Apple și Samsung au problemele lor.

Săptămâna trecută, producătorul de iPhone-uri a recunoscut că a fost lovit mai greu decât se aștepta de focarul de coronavirus. Apple a avertizat investitorii că nu se mai așteaptă să realizeze în al doilea trimestru fiscal creșterea de la 63 la 67 de miliarde de dolari. Atunci când a stabilit acest target în urmă cu câteva săptămâni, Apple a sperat că impactul coronavirusului nu va avea asemenea urmări. Apple a fost întotdeauna una dintre cele mai profitabile firme din lume. În această situație este extrem de neobișnuit pentru această companie din Silicon Valley să spună că va rata previziunile de vânzări.

Silicon Valley este partea sudică a zonei orașului San Francisco, California, Statele Unite. Numele Silicon Valley provine de la concentrația mare de producători și dezvoltatori de cipuri, dar a devenit și o metaforă a concentrării afacerilor în înalta tehnologie.

În aceste condiții Apple va rata probabil lansarea noului său iPhone SE 2, un model mai ieftin, gen Galaxy S10 Lite sau Note 10 Lite. Dacă coronavirusul continuă să perturbe lanțul de aprovizionare Apple, întârzierea smartphone-ului ar putea fi un obstacol și pentru modelul Apple iPhone 5G preconizat pentru la toamnă

În acest moment, impactul problemelor din China asupra producției de noi telefoane Apple este neclar. Dar sunt posibile mari probleme de aprovizionare. Întrucât rivalul companiei Apple, vorbim de Samsung, a lansat deja mai multe smartphone-uri compatibile 5G, o întârziere în lansarea iPhone-urilor 5G ar fi o lovitură foarte grea pentru Apple.

Samsung nu ar trebui să sărbătorească problemele avute de Apple

După ce Samsung a închis toate fabricile de smartphone-uri din China, mulți au crezut că nu va fi afectată prea mult de epidemia din Chinei. Se pare că nu este chiar așa. Sâmbătă, Samsung a oprit fabrica sa din Gumi unde a fost confirmat un caz de coronavirus. A fost închisă până luni dimineață. Etajul în care a lucrat angajatul infectat va rămâne închis până pe 25 februarie.

Compania s-a asigurat rapid că producția la fabricile de cipuri și afișaje din alte părți ale țării nu va fi afectată, adăugând că majoritatea smartphone-urilor sale sunt fabricate în Vietnam și India.

Dar Vietnamul oare cum rezistă la coronavirus? Vineri, Ministerul Industriei și Comerțului din Vietnam a declarat că lanțul de aprovizionare al țării suferă de impactul epidemiei din zonă. Într-o declarație din partea Ministerului am aflat că producătorii de mașini, electronice și telefoane întâmpină dificultăți în achiziționarea de materiale și materiale din cauza perturbărilor cauzate de virus. Acest lucru înseamnă că virusul ar putea opri producția de smartphone-uri Samsung, deoarece multe componente provin încă din China. Ministerul a adăugat: Samsung are în vedere utilizarea transportului maritim sau aerian pentru a importa componentele necesare. Acest lucru ar crește costurile și cu greu ar putea fi respectat programul de producție și cererea.

Deci, încă nu știm cine râde la urmă!