Protecția împotriva arderii ecranului reintrodusă cu One UI 6.1

79
arderii ecranului reintrodusa cu One UI 6 1
Sursa foto: androidheadlines.com

Am scris de mai multe ori despre protecția împotriva arderii ecranului cu One UI 6.1. Când Samsung a lansat pentru prima dată actualizarea One UI 6.0 bazată pe Android 14 pe dispozitivele Galaxy, s-a observat că a eliminat o parte din protecția la ardere pentru afișajul OLED.

Samsung a readus funcția de schimbare a pixelilor pe dispozitivele Galaxy. Actualizarea One UI 6.1, care a început să fie implementată pe dispozitivele eligibile săptămâna trecută, are această funcție. Conceput pentru a preveni problemele de ardere a ecranului pe ecranele OLED, caracteristica lipsea în mod surprinzător pe One UI 6.0.

Ecranele OLED au tehnologie de schimbare a pixelilor care mută periodic elementele UI de pe ecran cu câțiva pixeli. Acest lucru împiedică un pixel să rețină imaginea permanent. Cunoscut sub numele de ardere a ecranului, acest lucru poate deteriora permanent un pixel. Funcția se găsește pe ecrane OLED mari, cum ar fi televizoare și monitoare, precum și pe unele telefoane Galaxy.

Cu toate acestea, Samsung a eliminat-o cu actualizarea One UI 6.0. În acest fel telefoanele Galaxy au devenit vulnerabile la arderea ecranului. Nu era clar dacă Samsung a făcut acest lucru intenționat sau din neatenție. Din fericire, firma coreeană a corectat eroarea. One UI 6.1, care a debutat cu seria Galaxy S24 și se lansează la modelele mai vechi, aduce această caracteristică.

Potrivit AndroidHeadlines, mai multe surse au confirmat că această caracteristică este pe seria Galaxy S23 în urma actualizării One UI 6.1. Acum elementele UI de pe bara de stare se mișcă ușor la fiecare câteva minute. Acest lucru se întâmplă și cu bara de navigare și alte elemente ale UI care apar continuu în același loc pe ecranul OLED.

Ecranele OLED pot fi și transparente, în funcție de materialele folosite. Ecranele transparente sunt utile pentru cititoarele de amprente in-display și camerele sub afișaj. Nokia N85 a fost primul telefon cu ecran OLED (octombrie 2008).

Această protecție ar trebui să fie disponibilă și pe alte dispozitive Galaxy cu actualizarea One UI 6.1. Noua versiune One UI a fost lansată pe Galaxy S23 FE, seria Galaxy Tab S9, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 pe unele piețe. Samsung va lansa actualizarea pentru mai multe modele emblematice și de gamă medie. Dispozitivele lansate înainte de 2021 nu sunt eligibile pentru noua interfață.

Actualizarea One UI 6.1 a adus și funcții noi de la Galaxy S24, la Galaxy S23 și alte modele Samsung. Cu toate acestea, câteva lipsesc, inclusiv Photo Ambient Wallpaper. Aceasta oferă ecran de blocare dinamic și animații pe ecranul de pornire bazate pe vreme și oră. Dacă afară plouă, tapetul este actualizat dinamic pentru a reflecta acest lucru. Din păcate, Samsung nu l-a adus pe Galaxy S23 și pe alte dispozitive cu One UI 6.1.