Samsung a lansat la nivel global aspiratorul robot inteligent Jet Bot AI+

468
Samsung a lansat la nivel global aspiratorul robot inteligent Jet Bot
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat lansarea globală a noului său aspirator robot, Jet Bot AI+. Noul aspirator robot Samsung Jet Bot AI+ a fost prezentat pentru prima dată la CES 2021. Va fi lansat în SUA și Europa în iunie și va fi disponibil și în regiunile din America Latină, Asia de Sud-Est și CSI în a doua jumătate a anului 2021.

Samsung Jet Bot AI+ este primul aspirator robot din lume echipat cu un senzor de tip stereo activ 3D și o soluție Intel AI pentru a oferi date precise și eficiente de curățare. Utilizatorii au parte de curățare inteligentă, fără a compromite standardele de igienă datorită tehnologiei de recunoaștere a obiectelor.

Recunoașterea obiectelor și tehnologie AI

Samsung Jet Bot AI+ este primul robot robot din lume care vine cu un senzor 3D activ de tip stereo. Acesta poate scana cu precizie o zonă largă pentru a evita obiectele mici, greu de detectat de pe podea, conform Samsung Newsroom. Camera sa de adâncime 3D – echivalentă cu 256.000 de senzori de distanță – poate detecta cu precizie obstacole de 1 – 2 cm. Această detectare a obiectelor poate împiedica blocarea aspiratorului de către obstacole mici în calea sa de curățare.

Samsung Jet Bot AI+ este primul aspirator robot din lume echipat cu Intel AI și tehnologia Jet AI Object Recognition. Soluția inteligentă permite robotului să navigheze cu mai multă precizie recunoscând nu numai obiectele de pe podea, ci și aparatele și mobilierul. Deciziile inteligente ale robotului asigură utilizatorii că poate curăța în jurul obiectelor, cum ar fi jucăriile pentru copii, păstrând în același timp o distanță sigură de obiectele delicate, cum ar fi vazele din porțelan sau late obiecte mai fragile. De asemenea, poate clasifica articolele precum excrementele de animale de companie, paharele de sticlă și cablurile electrice ca fiind periculoase, pentru a le evita.

LiDAR – „Laser imaging Detection And Ranging”. LiDAR folosește lumină ultravioletă, vizibilă sau aproape în infraroșu pentru a detecta obiecte. În 1971 astronauții misiunii Apollo 15 au folosit un altimetru laser LiDAR pentru a cartografia suprafața Lunii.

Jet Bot AI+ este echipat cu un senzor LiDAR care își calculează locația precis pentru a-și optimiza traseul de curățare. Senzorul LiDAR scanează la 360° pe o suprafață de 6 metri la 10 rotații pe secundă, scanând în mod repetat camera pentru a colecta informații. Această tehnologie funcționează bine în zonele întunecate, cum ar fi camerele cu lumină slabă sau sub mobilier.

Curățare puternică de la început până la sfârșit

Utilizatorii își pot curăța casele mult mai bine cu ajutorul tehnologiilor avansate care permit o curățare puternică. Motorul lui Samsung Jet Bot AI+ maximizează puterea de aspirație pentru o curățare mai profundă. Cu funcția de control inteligent al puterii, noul robot aspirator poate identifica tipul de suprafață de care trebuie curățat. Folosind aceste informații, aspiratorul își poate regla automat puterea de aspirație pentru o curățare optimizată.

Jet Bot AI+ vine, de asemenea, cu o serie de funcționalități legate de igienă. Acestea permit curățarea fără efort a podelei, asigurând că praful este prins în siguranță și nu este eliberat în aer. Sistemul său avansat de filtrare cu 5 straturi captează 99,99% din praf, inclusiv particule de dimensiuni de 0,5 ~ 4,2µm. Toate piesele și filtrele sunt lavabile, astfel încât acestea pot fi menținute igienic.

Aspiratorul se împerechează cu Clean Station, care colectează murdăria și părul într-o pungă de praf de 2,5 litri. Aceasta trebuie înlocuită doar o dată la o lună sau la trei luni, în funcție de murdăria din casă. După curățare, robotul aspirator revine automat la stația de curățare golindu-se, folosind tehnologia Air Pulse completată de un sistem de filtrare cu mai multe straturi care captează 99,999% din praful fin, asigurându-se nu se eliberează praful înapoi în aer.

Curățare convenabilă și o utilizare ușoară

Utilizatorii pot controla și monitoriza Jet Bot AI+ de la distanță folosind aplicația SmartThings de pe smartphone-urile lor. Disponibilă pe dispozitive Android și iOS, este necesară o conexiune Wi-Fi și un cont Samsung. Aspiratorul robotului poate fi programat pentru a curăța selectiv o singură camera sau mai multe, cu funcția Select & Go. Aplicația poate fi, de asemenea, utilizată pentru a defini zonele virtuale No-Go virtuale pentru a împiedica unitatea să intre în anumite zone fără a fi nevoie de bariere fizice.

Robotul inteligent are capacități de recunoaștere vocală prin Bixby. Utilizatorii pot folosi comenzi vocale pentru programe de curățare, moduri de schimbare sau chiar să ceară cele mai recente informații, cum ar fi știri sau de vremea.

Și cu Live Cleaning Report, utilizatorii pot urmări Jet Bot AI+ pe o hartă virtuală a casei în timp real. Pot vedea unde a aspirat și chiar pot întrerupe curățenia. După ce a terminat lucrul, utilizatorii pot verifica istoricul curățării pentru a vedea ce zone au fost curățate, cât a durat și ce traseu a urmat aspiratorul.

Mai mult, utilizatorii își pot monitoriza casa de la distanță cu modul Patrol Jet Bot AI+. Acest mod utilizează camera frontală a aspiratorului pentru a transmite imagini video prin intermediul aplicației SmartThings. Patrol Mode permite utilizatorilor să monitorizeze starea camerelor pe care doresc să le verifice prin programare. Aspiratorul acceptă criptarea end-to-end, astfel încât clipurile video sunt sigure și pot fi vizualizate doar de un utilizator autorizat.

Îngrijirea intuitivă a animalelor de companie cu Samsung Jet Bot AI+

Proprietarii de animale de companie pot profita în continuare de aceste caracteristici cu serviciul SmartThings Pet. Lansat anul trecut, SmartThings Pet permite utilizatorilor să verifice animalele de companie chiar dacă sunt plecați. De exemplu, SmartThings Pet se sincronizează cu produsele de la PETKIT. Aceasta este o companie dedicată aducerii pe piață a produselor inteligente pentru animale de companie.

Este vorba despre seria Element feeder și casa inteligentă pentru animale de companie COZY. Alimentatorul PETKIT și produsele COZY necesită o conexiune Wi-Fi și un cont Samsung pentru a fi sincronizate cu SmartThings Pet. Serviciul SmartThings Pet este disponibil pe dispozitivele Android și iOS. Prin integrarea îngrijirii animalelor de companie în ecosistemul său inteligent de casă, Samsung reimaginează modul în care consumatorii trăiesc și interacționează cu tovarășii lor de companie.