Primul SUV electric produs de Audi va folosi ecrane Samsung OLED

1017

Ca mulți alți producători de mașini, compania germană Audi face și mașini electrice. Recent compania Audi a dezvăluit e-tron, primul său SUV electric. Vehiculul va fi disponibil până la mijlocul anului 2019, iar clienții interesați pot rezerva unul imediat pentru 1.000 de dolari. Subsidiara gigantului tech sud-coreean, Samsung Display, a confirmat că va furniza afișaje OLED pentru primul SUV electric Audi.

Samsung Display va furniza afișajele OLED de 7 inch care vor fi prezente în toate unitățile SUV-ului Audi. Sistemul inovativ Virtual Mirror de la Audi se va baza pe aceste ecrane, deoarece vehiculul nu va avea oglinzi laterale convenționale. Aceste afișaje OLED de 7 inch pe care se bazează sistemul virtual de oglindă sunt montate chiar deasupra mânerului de pe ambele portiere. Afișajele OLED au fost făcute celebre de telefoanele smartphones Samsung.

Afișajele OLED de la Samsung în SUV-urile Audi

Camerele cu vedere spre spate sunt conectate la aceste afișaje. Conducătorii auto pot vedea astfel diferite zone și unghiuri pentru a putea fi mai atenți la colțurile străzilor, la conducerea pe autostrăzi și atunci când parchează autoturismul.

Acest sistem înlocuiește oglinzile laterale convenționale, deoarece șoferii pot regla unghiurile de vizualizare folosind degetele pe ecranul tactil. De fapt, nu este pentru prima dată când Samsung furnizează afișaje acestui gigant auto german. Samsung Display a furnizat în mod similar panourile OLED de 5,7 inci pentru sedanul de anul trecut al modelului Audi A8.

Sigla Audi are patru cercuri suprapuse, ele reprezentă cele patru mărci membre ale firmei Auto Union. Sigla simbolizează contopirea Audi cu DKW, Horch și Wanderer: primul cerc reprezintă Audi, al doilea reprezintă DKW, al treilea este Horch, iar ultimul, Wanderer. Audi este o subdiviziune a concernului Volkswagen.

Potrivit SamMobile, afișajele OLED nu sunt singurele componente pentru care Samsung și Audi au colaborat. Compania sud-coreeană a confirmat deja că procesoarele Exynos vor fi utilizate în sistemele infotainment Audi. Programul SemiConductor Audi Progressive a confirmat că Samsung este partener de acum doi ani.

Sistemul virtual nu va fi disponibil pentru clienții care achiziționează acest vehicul în Statele Unite. Reglementările din SUA impun mașinilor să aibă oglinzi laterale reale. Clienții Audi din alte părți vor putea profita din plin de această nouă tehnologie în care Samsung joacă un rol crucial.