Un baraj de apă a fost golit pentru a recupera un telefon Samsung!

196
in India un bazin de apa a fost golit pentru a recupera un telefon Samsung
Sursa foto: via english.alarbiaya.net

Un oficial guvernamental din India a fost suspendat din funcție după ce ar fi ordonat drenarea unui baraj pentru a-și recupera telefonul mobil. Rajesh Vishwas a cerut golirea barajului Kherkatta după ce și-a scăpat telefonul în el când își făcea un selfie! Oficialul guvernamental a fost dat acest ordin după ce scafandrii nu au găsit telefonul scăpat în apă. Vishwas a cumpărat apoi o pompă și, timp de trei zile, a pompat peste 2,1 milioane de litri de apă pentru a recupera un telefon Samsung!

Telefonul marca Samsung, în valoare de peste 1.200$, un Samsung Galaxy S23 Ultra, a fost prea deteriorat de apă pentru a mai funcționa. Apa irosită, între timp, ar fi putut iriga o suprafață de teren agricol de 1.500 de acri, ~607 hectare.

Telefon Samsung recuperat după golirea unui baraj de apă

Rajeh Vishwas, un inspector din domeniul alimentar, a susținut că telefonul conținea informații confidențiale guvernamentale, potrivit English.alarbiaya.net. El a spus că a primit confirmarea verbală de la un oficial Indian nedezvăluit pentru drenarea barajului situat în statul Chhattisgarh din centrul Indiei.

Oficialul indian s-a apărat adăugând că apa a fost drenată într-un canal adiacent, de care ar beneficia fermierii din apropiere. Toate revendicările lui au fost respinse de autoritățile indiene ajunse la fața locului în baza unei plângeri. Rajesh Vishwas a fost suspendat la scurt timp după ce a folosit abuziv autoritatea sa. Acțiunea de recuperare a acestui telefon Samsung prin golirea barajului de apă a avut loc în timp ce statul indian suferă din cauza căldurii intense și a unei aprovizionări sporadice cu apă.

India este a doua cea mai mare țară din lume vorbitoare de limba engleză, după SUA. Engleza este principala limbă vorbită în India, unde mai sunt vorbite alte ~400 de limbi și dialecte. Conform constituției în India există 23 de limbi oficiale!

Astăzi, în căldura dogoritoare, oamenii sunt dependenți de cisterne, nu există nici măcar un aranjament pentru aprovizionarea cu apă potabilă. Pe de altă parte, oficialii risipesc aproximativ 2 milioane de litri de apă pentru recuperarea unui telefon Samsung. Cu această cantitate de apă s-ar fi putut fi irigat 1.500 de acri de pământ”. A declarat un fost ministru al statului, Raman Singh, potrivit mass-mediei din India.