Două noi baterii portabile lansate de Samsung, una de 45W

101
baterii portabile lansate de Samsung
Sursa foto: via 9to5google.com

Printre telefoane, tablete, ceasuri inteligente, televizoare și electrocasnice, Samsung mai lansează din când în când și baterii portabile externe. În timp ce cea mai recentă serie Galaxy S24 de la Samsung are o autonomie incredibilă a bateriei, niciun proprietar de smartphone nu poate evita situația ocazională în care rămâne fără curent în baterie când este pe drum. Pentru asta, dar și alte situații similare, Samsung tocmai a lansat două noi baterii cu încărcare rapidă prin USB-C.

Sunt două baterii cu design elegant și de calitate, o baterie de 10.000 mAh și una de 20.000 mAh.  Bateria de 10.000 mAh are încărcare wireless încorporată. Acest model are două porturi USB-C și atinge o putere maximă de 25W. Când utilizați două porturi USB Type-C simultan, puterea de ieșire scade la 15W și 10W pentru cele două porturi.

Acestă baterie dispune, de asemenea, de încărcare wireless de 10W pentru smartphone-uri, căști wireless și ceasuri Galaxy. Deloc surprinzător, este, de asemenea, aproape la jumătate ca greutate față de bateria mai mare. Bateria Samsung de 10.000 mAh (EB-U2510) costă 44,99 USD.

Cealaltă este o baterie de 20.000 mAh pe care Samsung o evaluează la încărcare de până la 45W, potrivit 9to5Google. Aceasta se potrivește cu rata maximă a flagship-urilor Galaxy S24 Ultra și Galaxy S23 Ultra. De asemenea, această baterie este suficientă pentru a încărca o tabletă sau chiar și un laptop prin USB-C.

Samsung spune că bateria cântărește aproximativ 350 de grame. Bateria are o culoare bej neutru care, deși nu este strălucitor, arată foarte frumos. Trebuie să menționăm că ambele baterii au un design modern, elegant și sunt realizate din plastic reciclat. Cele două baterii au fiecare câte patru LED-uri pentru indicarea stării și au fost certificate de UL pentru siguranță. Ambele baterii portabile sunt acum disponibile pentru cumpărare în SUA.

Underwriters Laboratories (UL) este o companie globală de certificare și inspecție a siguranței produselor. Fondată în 1894 are sediul în Illinois, SUA. UL are 73 de laboratoare și facilități de testare și certificare care deservesc clienții din 125 țări.

Această baterie Samsung (EB-P4520) de 20.000 mAh are trei porturi USB-C și vine cu un cablu de aceeași culoare inclus în cutie. Acest cablu de încărcare este de la USB Tip-C la USB Tip-C 3X. Bateria poate încărca trei dispozitive simultan la 15W fiecare. Bateria are un preț de 29,99 USD.