Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apă din San Francisco

274
Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apa din San Francisco
Sursa Foto: Vinssen

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care se ocupă de baterii electrice. Compania produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, autovehicule electrice sau baterii clasice pentru diverse dispozitive. Acum, am aflat că o mare companie americană de transport în comun va opera taxiuri electrice pe apă alimentate de baterii Samsung SDI în apropiere de Podul Golden Gate anul viitor.

Potrivit surselor sud-coreene, compania din San Francisco va opera trei taxiuri electrice pe apă. Fiecare taxi va avea baterii Samsung SDI de 220 de kilowați-oră și vor fi operabile în strâmtoarea Golden Gate începând cu al doilea trimestru al anului viitor. Prețul taxiului acvatic electric este de aproximativ 280.000 USD și poate transporta un șofer și șase pasageri. Serviciul va fi disponibil prin aplicația de transport a companiei Vinssen.

Un total de cinci taxiuri electrice de apă sunt construite în Coreea de Sud și trei dintre ele vor fi expediate în SUA. Celelalte două vor fi operate în Coreea”. A declarat un oficial de rang înalt al companiei Vinssen pentru The Korea Herald.

Baterii Samsung SDI pentru taxiuri electrice pe apă în SUA

Producătorul de taxiuri electrice pe apă este Vinssen, un producător de vase ecologice mici din Coreea de Sud. Se așteaptă ca Vinssen să semneze o scrisoare de intenție cu firma americană de transport și să finalizeze acordul până în februarie, a adăugat oficialul Vinssen, refuzând să facă public numele companiei americane. Furnizorul de servicii din SUA nu numai că va oferi publicului cele trei taxiuri electrice cu apă, ci le va folosi și ca navete pentru a prelua și preda angajații care lucrează la sediul său.

Vinssen este o companie din Coreea de Sud fondată în 2016. Este specializată în nave mici de aluminiu cu sistem de propulsive ecologic hidrogen-electric. Alimentarea se face cu acumulatori sau pile de combustie cu hidrogen.

Între timp, Vinssen are în vedere să opereze două dintre taxiurile sale electrice pe apă pe râul Han din Seul. Pentru a compara, 220 kWh de baterii Samsung SDI montate pe taxiul acvatic electric au o capacitate de aproximativ trei ori mai mare decât 72,6 kWh de baterii din interiorul Hyundai Motor Ioniq5. Mai simplu, furnizarea de baterii la cinci taxiuri electrice de apă echivalează cu vânzarea bateriilor la 15 unități de Ioniq5.

Observatorii din industrie spun că afacerea semnalează intrarea Samsung SDI pe piața navelor ecologice, unde electrificarea este în plină desfășurare. Prin parteneriatul cu Vinssen, Samsung SDI ar putea face oferte suplimentare de aprovizionarea cu baterii.

Vinssen dezvoltă în prezent un sistem de pile de combustie cu hidrogen și baterii electrice pentru a alimenta un tanc petrolier pentru o companie de transport maritim cu sediul în Singapore, Navig8. Vinssen își propune să dezvolte un nou sistem care să poată alimenta o navă de 400 metri până în 2026.