Brevet Samsung pentru apeluri video prin AR Emoji

1016

Acest nou brevet Samsung sugerează că am putea efectua într-o zi de apeluri video folosind AR Emoji. Apelurile video necesită o lățime de bandă mai mare pentru a oferi o experiență fără probleme pentru cele două părți implicate, chiar și azi când conectivitatea LTE a devenit destul de răspândită. Dacă viteza internetului la un capăt al apelului devine instabilă, persoana de la celălalt capăt suferă consecințele, care pot varia de la o calitate scăzută a transmisiei video până la întreruperea transmisiei.

Samsung pare să fi prevăzut încă în 2013 că problemele legate de lățimea de bandă cu chat-ul video nu vor fi rezolvate și în consecință a depus o cerere pentru un brevet, brevet acordat la începutul acestei luni de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO).

Când Samsung a depus cererea de brevet de invenție acum aproape cinci ani, compania, cel mai probabil, nu avea în minte AR Emoji. Brevetul, totuși, vorbește despre un sistem care să permită utilizatorilor să facă o conversație video între ei folosind un model „3D mesh” al feței lor. Acest model 3D ar fi apoi transferat către celălalt dispozitiv, însă în locul unui videoclip obișnuit, fiecare cadru este o imagine complet diferită care trebuie transmisă. Modelul 3D ar reacționa pur și simplu la expresiile faciale ale utilizatorului și numai aceste modificări de expresii faciale ar fi transmise.

Aceasta, conform Samsung, necesită o lățime de bandă mai mică, deoarece numai aspectele particulare ale modelului 3D al feței (mai ales schimbările expresiilor feței) ar trebui să fie trimise pe internet în loc de o imagine reală a utilizatorului, ca în cazul apelurilor video de acum.

La începutul anului 1936, primul video telefon public din lume a fost dezvoltat de Dr. Georg Schubert în Germania. A fost deschisă o linie de Reichspost (poșta germană) între Berlin și Leipzig, folosind cablu coaxial în bandă largă pentru a acoperi distanța de aproximativ 160 de kilometri.

În termeni mai simpli, astfel de apeluri video ar transmite o figură computerizată a utilizatorului. Acest lucru înseamnă că nu veți vedea de fapt prietenii și pe cei dragi, așa cum îi vedeți într-un apel video obișnuit. Acest avatar ar reflecta expresiile faciale ale utilizatorului și ar da impresiea că are loc o conversație față în față. O asemănare computerizată este exact ceea ce face AR Emoji și în timp ce în forma sa actuală nu este un lucru prea mare, lucrurile s-ar schimba cu o cameră 3D, ceva care se pare că face parte din Galaxy S10. Al doilea dispozitiv nu ar trebui să fie neapărat un Galaxy S10 cu o cameră 3D pentru ca acesta să poată afișa modelul 3D.

Este posibil să fie doar o coincidență faptul că brevetul Samsung a fost acordat cu câteva luni înainte de lansarea lui Galaxy S10, dar cu siguranță sugerează că AR Emoji este doar un punct de plecare pentru ceea ce ar putea fi un mod distractiv și mai rapid de a interacționa cu oamenii printr- smartphone.

Sau sistemul descris în acest brevet ar putea deveni unul dintre multele brevete care nu vor vedea niciodată lumina zilei ca produs finit, dar ideea este inedită și este una pe care Samsung ar putea să o exploreze în mod serios în acest moment.

SURSĂSamMobile