Brevet Samsung pentru o mască electronică care purifică aerul

68
Brevet Samsung
Sursă foto: via AndroidHeadlines

Scriem de obicei despre brevetele primite de Samsung pentru noi telefoane, tablete sau dispozitive purtabile. Dar, este posibil ca Samsung lanseze și o mască electronică pentru față, pentru purificarea aerului. O cerere de brevet Samsung recent publicată de USPTO, descrie o mască echipată cu un procesor, filtre de aer, senzori, un ventilator și multe altele. Filtrează particulele de praf și alte materii nedorite din aer, astfel încât să puteți respira aer curat.

Depusă inițial în Coreea la KIPRIS în februarie 2023, recent Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) a publicat această cerere de brevet de la Samsung pe 28 martie 2024. Brevetul este pentru o mască electronică și o metodă de control. Documentația brevetului cuprinde de 32 de pagini, potrivit AndroidHeadlines și dezvăluie metoda și funcțiile sale de lucru.

Masca Samsung acceptă diferite tipuri de filtre, cum ar fi MA-80 sau MA-94, pentru a curăța aerul respirat. Filtrele au modele colorate pe marginile lor. Culorile variază în funcție de gradul filtrului, astfel încât sistemul poate detecta tipul de filtru pe baza acestor culori și poate ajusta restul setărilor în consecință. De asemenea, potrivit acestui brevet, Samsung a montat senzori în toate colțurile filtrelor pentru a determina nivelul de murdărie.

Filtrul are și un procesor. Acesta folosește datele de la acești senzori pentru a regla automat viteza ventilatorului. Dacă filtrele sunt murdare, ventilatorul se rotește mai repede pentru a îndepărta mai eficient praful. Dacă nu sunt atât de murdare, procesorul va încetini viteza ventilatorului pentru a economisi bateria. Întreaga configurație funcționează în tandem pentru a filtra praful și a permite trecerea aerului curat spre căile respiratorii ale utilizatorului. O astfel de mască poate fi purtată la plimbare sau în timpul sesiunilor de antrenament.

Epidemiologul chinez-malaezian Dr. Wu Lien-teh a fost pionier în utilizarea măștilor de față pentru a controla o epidemie cu mai mult de un secol înainte de Covid-19. Pe 10 martie 2021, un Google Doodle a sărbătorit ziua lui de naștere.

Masca Samsung are și o aplicație mobilă însoțitoare care oferă diverse statistici și informații. Puteți vedea gradul de murdărie al filtrului, nivelul bateriei, viteza ventilatorului, durata de utilizare a măștii, numărul mediu de respirații pe minut și multe altele. De asemenea, este posibil să puteți controla unele setări prin intermediul aplicației.

Sursă foto: USPTO

La fel ca toate cererile de brevet, nu există nicio garanție că Samsung va lansa acest produs. Cu toate acestea, pe măsură ce nivelurile de poluare a aerului cresc la nivel global, ar putea exista o piață pentru măști electronice în viitor Chiar dacă decide să facă o mască electronică, Samsung poate alege sau nu acest design.