Brevet Samsung pentru scanarea palmelor sau cititul în palmă!

1999

Firma Samsung se mândrește că are cel mai mare număr de caracteristici de securitate pe cele mai recente dintre telefoanele sale. Aceste smartphone-uri oferă nu mai puțin de cinci metode diferite (scanare iris, recunoaștere facială, amprente digitale, model și cod PIN) pentru păstrarea dispozitivului blocat și protejat. Samsung pare să lucreze la un nou sistem de siguranță pentru ai asigura pe cei care utilizează o parolă și din greșeală uită acea parolă. Cel puțin asta este ceea ce sugerează o recentă cerere de brevet depusă de către companie.

La 30 noiembrie 2017, un brevet depus de Samsung arată că firma nu se oprește din a aduce noi metode de protecție pentru utilizatori. Inspirat de ghicitul în palmă, Samsung are în vedere posibilitatea utilizatorilor de a-și debloca smartphone-urile prin scanarea palmei mâinii.

La fel ca amprentele digitale, fiecare palma a mâinii este unică, cu diferitele sale linii. Toată lumea știe că palma unei persoane are o multitudine de linii care diferă pentru fiecare individ. În timp ce persoanele care citesc în palmă pot prevedea viitorul, Samsung crede că poate folosi scanarea palmei pentru a ajuta utilizatorii să-și amintească parola prin ascunderea indiciului în palmă printre linii.

Astfel, camera frontală a unui smartphone Samsung Galaxy face o fotografie a palmei pentru o eventuală comparație cu a proprietarului telefonului. Spre deosebire de o fotografie feței pe care o poate face oricine, fotografiatul palmelor trebuie să recunoaștem că este ceva foarte rar. Dacă mâna este corect identificată, pe ecran vor apărea linii aleatoare ale cuvintelor, ascunzând parola utilizatorului.

Astfel, numai utilizatorul ar putea să-și găsească parola în această listă de caractere. Acest sistem original pare a fi bine gândit și ar putea fi foarte practic în cazul unei caderi de memorie. Samsung vrea să utilizeze scanarea palmelor pentru a se asigura că utilizatorul care solicită deblocarea în caz că a uitat parola, este proprietarul telefonului.

Telefoanele Samsung Galaxy se numără printre cele mai sigure de pe piață. Toate aceste metode de identificare folosite sunt unele mai eficiente decât altele, dar Samsung vrea ca telefoanele sale să fie din ce în ce mai sigure, un adevărat blindaj pentru siguranță.

Se pare că prima mașină blindată folosită de un președinte american, F.D Roosewelt, a fost un Cadillac model 341 din 1928 confiscată de la celebrul gangsterul Al Capone. Serviciul Secret american avea nevoie de o mașină sigură pentru președintele Roosevelt. Mașina confiscată a lui Al Capone avea sticlă antiglonț de un centimetru grosime și panouri de oțel în uși.

Samsung lasă utilizatorilor posibilitatea de a alege între aceste metode diferite, scanare iris, recunoaștere facială, amprente, model și cod PIN. Acesta este un avantaj incontestabil în comparație cu alți producători precum Apple, care oferă recunoașterea facială pe iPhone X.

Cu toate acestea, rețineți că acest lucru este doar un brevet și nu există nici o garanție că Samsung intenționează să implementeze acest sistem imediat pe smartphone-urile sale. Chiar dacă această inovație va apărea pe piață, cu siguranță nu va fi în lunile următoare. Deocamdată, prioritatea companiei Samsung este de a realiza integrarea scanerului de amprentă sub ecranul viitorului Samsung Galaxy Note 9, așteptat în toamna anului 2018.

SURSĂSamMobile