Brevet Samsung pentru o viitoare tabletă cu afișaj pliabil

846

Foarte multă lume știe că smartphone-ul pliabil Galaxy X / F de la Samsung este foarte aproape de lansare. Diferitele brevete și prototipuri ne-au dat o idee despre modul în care aceste dispozitive mobile ar putea fi folosite. Samsung pare a fi primul producător de smartphone-uri care luna viitoare va surprinde lumea cu un smartphone pliabil.

Dar, în timp ce toată lumea are atenția îndreptată către un telefon pliabil, Samsung pregătește și o tabletă pliabilă. Samsung a brevetat o tabletă pliabilă pe care o puteți închide și o puteți îndoi în direcția opusă. Va fi foarte ușor de utilizat, foarte compactă și poate fi luată foarte ușor oriunde.

Cererea pentru un brevet numit „Dispozitiv de afișare” a fost depusă în aprilie 2018 la USPTO de Samsung Display. Brevetul a fost publicat de United States Patent and Trademark Office (USPTO) la 11 octombrie 2018. Brevetul original a fost depus cu un an mai devreme în țara de origine a companiei Samsung, Coreea de Sud și descrie o tabletă pliabilă cu ecran flexibil.

Tableta Samsung va avea un afișaj cu margini înguste, sensibil la atingere

Tableta brevetată poate fi îndoită în două direcții, de la mijloc. Dacă luați tableta cu dvs., puteți îndoi ecranul spre interior, astfel încât acesta rămâne protejat. Dacă doriți să utilizați un afișaj mai mic, îndoiți tableta în direcția opusă. Interfața de utilizator este apoi ajustată, în comparație cu modul când utilizați dispozitivul într-o stare complet deschisă.

Tableta Samsung pliabilă are un afișaj flexibil, cu un capac atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă. Acesta este realizat din material metalic, un aliaj de aluminiu-magneziu. Componentele necesare sunt, de asemenea, incluse în capac. Afișajul este sensibil la atingere. Conținutul afișat pe ecran nu va merge până la marginea ecranului, o margine îngustă este vizibilă pe toate laturile.

Society for Information Display – SID, a fost înființat în 1962 pentru a promulga tehnologiile de afișare. SID este compusă din oameni de știință de top, ingineri, cercetători și oameni de afaceri din industria afișajelor. SID organizează anual Display Week, cel mai mare simpozion și expoziție tehnică din lume din domeniul afișajelor.

În luna mai a acestui an, Samsung a prezentat diverse display-uri OLED la SID 2018 (Society for Information Display). Acesta includ și un panou OLED roll-up de 14 inch cu o rază de îndoire de 10R. Un panou de afișare similar, probabil puțin mai mic, Samsung ar putea utiliza, de asemenea, pentru tableta flexibilă recent patentată.

Dacă și când vom vedea într-adevăr o astfel de tabletă Samsung este dificil de prezis. Samsung depune anual foarte multe cereri de brevet. Multe din acestea se regăsesc pe produsele gigantului tech. Unele dintre brevete nu ajung niciodată să fie transpuse în practică. Sperăm că putem vedea în viitorul apropiat un astfel de dispozitiv, unic în felul său.

SURSĂLetsgoDigital