Acasă Stiri Brevet primit de Samsung pentru un telefon clasic cu clapetă

Brevet primit de Samsung pentru un telefon clasic cu clapetă

Smartphone-ul pliabil Galaxy X de la Samsung a fost în ultima perioadă mai mereu în prim plan. Dar între timp gigantul high-tech sud-coreean se mai ocupă și de alte lucruri. Până la prezentarea smartphone-ului pliabil, Samsung sigur va mai lansa și alte telefoane. De data aceasta vă prezentăm tot un telefon pliabil de la Samsung dar, cu clapetă.

Samsung a brevetat un telefon mobil cu un design clasic de telefon dar, are clapetă. Carcasa convexă a acestuia îi oferă un aspect unic și frumos și în același timp forma lui garantează o prindere fermă în mână. Săptămâna trecută am publicat un brevet în care am văzut diverse modele pliabile de tablete. Trebuie să spunem că sunt șanse, în perioada următoare, ca Samsung să introducă astfel de modele pe piață.

Samsung Display a depus un brevet de invenție la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA) la începutul anului trecut. Brevetul intitulat „Dispozitiv de afișare” a fost publicat pe 20 noiembrie 2018 și descrie un telefon pliabil Samsung cu un design cu clapetă.

Telefon Samsung cu clapetă are ecranul separat de carcasă

Brevetul descrie întregul proces de fabricare a telefonului pliabil. O atenție deosebită este acordată balamalei, care vă permite să deschideți și să închideți telefonul. Telefonul patentat de Samsung are o balama cu un arc și un mecanism de deschidere. Carcasa este ușor curbată, astfel încât spatele amintește de alte modele de telefon. Cu toate acestea, afișajul flexibil este complet drept atunci când deschideți dispozitivul, ecranul este tras din carcasă. Ca urmare, afișajul este separat de carcasă. Sensibilitatea la atingere este garantată pe toată suprafața ecranului.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Patentarea internațională nu se poate face mai târziu de un an de la depunerea primei cereri de brevet. Veneția acorda brevete fabricanților de sticlă încă din anul 1420!

Datorită carcasei curbe, pe afișajul flexibil există o presiune mai mică când dispozitivul este îndoit. Unghiul la care afișajul se îndoaie este mai mare și, prin urmare, poate fi prevenită deteriorarea care poate apărea pe termen lung.

De altfel, Samsung pare de acum să fi depășit problema deteriorării afișajelor. La Samsung Developers Conference, când Samsung a arătat publicului afișajul Infinity Flex, s-a spus despre acesta că a fost testat cu succes de sute de mii de ori la îndoire și la pliere. Deci, ar trebui să avem o garanție pentru acest ecran.

Samsung a lansat anterior mai multe telefoane cu clapetă, seria Samsung W, cu modelul W2019 recent lansat în China este un bun exemplu. Astfel sunt șanse destul de mari ca Samsung să mai lanseze și alte telefoane de acest fel. Recentul brevet primit de la USPTO este cea mai bună dovadă.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...