Brevet Samsung pentru un telefon Galaxy cu un ecran mobil

889
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În ultimul timp an scris despre mai multe brevete de smartphone-uri Samsung. Unul avea un afișaj pe spate, celălalt avea un display extensibil și existau și câteva modele de telefoane pliabile. De data aceasta ideea producătorului coreean este pentru ceva complet nou.

Samsung are un nou telefon în dezvoltare, un smartphone cu ecran mobil. Un smartphone cu o carcasă fixă, unde puteți muta ecranul în jos și în sus. Nu puteți muta și / sau redimensiona carcasa. Puteți muta doar ecranul tactil în sus și în jos. Momentan nu știm care este utilitatea unui astfel de ecran. Vom încerca să vedem despre ce este vorba în acest articol.

Telefon Samsung Galaxy cu afișaj mobil

La sfârșitul lunii martie 2019, Samsung Electronics a depus un brevet de utilitate la WIPO (World Intellectual Property Office). Brevetul este pentru un „dispozitiv electronic cu afișaj flexibil mobil și metoda de operare a acestuia”. Brevetul a fost publicat de WIPO pe 3 octombrie 2019.

Acesta pare a fi un smartphone aparent normal. Cu toate acestea, carcasa găzduiește un afișaj flexibil, care este mobil. Utilizatorul poate glisa ecranul în sus, după care afișajul arată componentele integrate în partea de sus a dispozitivului, cum ar fi camera, receptorul, indicatorul LED și alți senzori. Acest lucru oferă utilizatorului o suprafață de ecran mai mare, fără a crește dimensiunile generale ale telefonului.

WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale a fost fondată în 1967 și are sediul la Geneva. WIPO are in prezent 192 de state membre printre care și România. WIPO a fost creată cu scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume.

În mod implicit, aveți un design de ecran aproape complet. Dar dacă doriți să utilizați camera frontală trebuie să glisați ecranul flexibil în jos și puteți face selfie-uri sau puteți efectua un apel video. Pare a fi o soluție provizorie până când camera și toate celelalte componente dispar complet în spatele ecranului.

Telefonul Samsung detectează ce aplicație este în uz și în ce stare este afișajul – în jos sau în sus. Mai multe funcții sunt legate de această stare a ecranului. Câteva exemple: când efectuați un apel afișajul este glisat în sus (ecran complet), glisând afișajul în jos, încheiați conversația. Sunteți pe ecranul de start și mutați ecranul în jos? Aplicația camerei se va deschide automat. Același lucru este valabil și pentru mesaje. Dacă primiți un mesaj WhatsApp și apoi glisați ecranul în jos, apare tastatura și puteți trimite un mesaj.

Nu știm când un astfel de dispozitiv va ajunge pe piață

Este o invenție ingenioasă, bine gândită și bine dezvoltată. Cu toate acestea, nu este sigur că acest telefon Samsung Galaxy va fi introdus pe piață. În cele din urmă, o tehnologie de genul acesta se dezvoltă în unu sau doi ani. Cu toate acestea, primele smartphone-uri cu o cameră sub ecran sunt așteptate anul viitor sau peste doi ani. Aceasta face ca utilitatea acestei invenții să fie practic nulă.

În plus, ecranul crește destul de puțin în acest fel, iar funcțiile asociate acestuia sunt la îndemână și la fel de simplu de realizat cu un telefon obișnuit. Nu ne vom gândi la preț, dar vă puteți imagina că o astfel de inovație va veni la un preț destul de ridicat. Mai există posibilitatea ca un astfel de sistem să fie folosit de gigantul tech la un alt fel de dispozitiv, nu neapărat la telefoanele Samsung.

SURSĂLetsgoDigital