Brevet Samsung VR pentru un dispozitiv centrat pe sănătate și fitness

97
Samsung VR device
Sursa foto: via phonearena.com

În ultimul timp am scris mai mult despre viitoarea cască Samsung XR (Extended Reality), ce poate fi lansată la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor. Acum am aflat că gigantul sud-coreean lucrează la un dispozitiv Samsung VR (Virtual Reality) centrat pe sănătate și fitness.

O nouă cerere de brevet sugerează că Samsung lucrează la propria cască VR (Realitate virtuală) axată pe sănătate și fitness, potrivit PhoneArena. Noul set cu cască Samsung VR poate avea ca scop un dispozitiv care să concureze cu Vision Pro de la Apple. Samsung a depus recent un brevet pentru o cască VR la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală KIPRIS. Noua cască va concura direct cu Apple Vision Pro, deși compania Apple nu își numește căștile „VR”, ci „Spatial Computer”.

Samsung VR: căști de realitate virtuală

Pe de altă parte, brevetul Samsung este pentru „Metode și aparate de comunicare care utilizează avatare în spațiul virtual”. Deci, se pare că setul cu cască va afișa utilizatorului avatare virtuale folosind senzori pentru a colecta informații. Dispozitivul ar trebui să funcționeze cu alte produse portabile, cum ar fi un ceasuri Galaxy Watch sau căști Galaxy Buds.

Senzorii din interiorul dispozitivelor portabile ar putea ajuta căștile VR să culeagă date. Exemple de date care ar putea fi adunate includ ritmul cardiac și caloriile arse, iar dispozitivul VR ar putea avea, de asemenea, senzori precum accelerometru, giroscop, modul de cameră, senzor infraroșu etc. Acești senzori ar face posibil ca dispozitivul să vă urmărească mișcarea în timp real. De asemenea, se pare că veți putea împărtăși detalii despre antrenament și exerciții cu alte persoane în timp real.

VR – Virtual reality sau Realitatea virtuală este o experiență simulată care folosește afișaje 3D aproape de ochi și urmărirea pozițiilor pentru a oferi utilizatorului o senzație captivantă a unei ipotetice lumi virtuale.

Destul de interesant, brevetul nu include cuvântul „set cu cască”. Deci ar putea fi foarte bine pentru un ecosistem VR complet. Brevetul arată că Samsung VR ar putea încorpora un sistem de navigație și ar putea include suport Wi-Fi și Bluetooth.

Cu toate acestea, rețineți că nu există informații oficiale de la Samsung în acest sens. Și este adevărat că uneori companiile depun brevete pentru lucruri care nu se concretizează niciodată. Dar ar putea fi posibil ca Samsung să poziționeze dispozitivul VR ca gadget de sănătate și fitness. Acest lucru îl va face să concureze mai ușor cu Apple Vision Pro.