Brevet pentru un smartphone Samsung Galaxy cu afișaj curbat 3D

890

În ultimii ani, ramele ecranelor aflate pe smartphone-uri au fost reduse drastic. S-au căutat soluții noi pentru senzori și camera frontală, cum ar fi camere de tip pop-up, o cameră rotativă sau o gaură în afișaj. Cu toate acestea, evoluțiile nu se opresc aici. Recent Samsung a brevetat un smartphone Galaxy cu ecran care se extinde curbat pe laturile dispozitivului. Aparatul foto și senzorii sunt sub afișaj.

În decembrie 2018, prin intermediul colegilor noștri de la LetsGoDigital am văzut un brevet de smartphone Samsung fără margini. Gigantul tech a folosit un afișaj flexibil care se extinde pe toate cele patru margini. Un nou brevet Samsung ne arătă viziunea de viitor a companiei pentru un astfel de design al ecranului. Ecranul curbat se extinde până la cele patru margini ale dispozitivului. Totul arată foarte futurist și oferă și noi opțiuni de operare.

Brevet Samsung pentru un „dispozitiv electronic cu ecran complet”

La sfârșitul anului 2018, Samsung Electronics a depus un brevet de invenție la WIPO (World Intellectual Property Organization), pentru un „dispozitiv electronic cu ecran complet”. Brevetul a fost solicitat în Statele Unite și în Coreea de Sud, ambele fiind publicate la 6 iunie 2019.

Vedem un smartphone cu forme rotunde, cu o suprafață de afișare plană pe partea din față, cu patru module de afișare curbate în jurul acestuia. Acest lucru creează un design curbat 3D. Carcasa curge din toate colțurile spre afișaj, făcând dispozitivul mai rezistent la șocuri și căderi. Brevetul prezintă, de asemenea, două modele, un model al cărui cadru este puțin mai gros și mai lat, al doilea model cu un cadru mai subțire.

3D sau tridimensional, desemnează o tehnică de redare a obiectelor în 3 dimensiuni: înălțime, lățime și adâncime, cu ajutorul anumitor tehnologii. Scopul este redarea unor imagini cât mai aproape de realitate. Se consideră că spațiul este tetra-dimensional, dacă includem timpul ca patra dimensiune.

Partea din spate a dispozitivului poate fi făcută parțial din sticlă, deși brevetul își rezervă posibilitatea de a folosi alte materiale. Ne gândim la metal, astfel încât carcasa poate funcționa ca amplificator de antenă, ceea ce aduce beneficii semnalului mobil. În plus, carcasa din sticlă asigură încărcarea fără fir.

Aceeași curbură este aplicată pe spate și pe față, ceea ce înseamnă că smartphone-ul este mult mai subțire pe laterale și pe partea superioară și inferioară decât în ​​mijlocul dispozitivului. Designul rotund ar trebui să contribuie, de asemenea, la o mai bună aderență, în conformitate cu descrierea brevetului.

Camera video frontală și senzorii asociați sunt în zona de afișare curbată. Pentru a preveni această curbură care cauzează distorsiuni ale imaginii, modulul de cameră este așezat cu o anumită înclinare. De asemenea, senzorul de amprentă digitală este tot sub ecran.

Viitoarele smartphone-uri Samsung Galaxy cu ecrane tot mai futuriste

Sistemul foto din spate este compus din mai multe camere, amplasate în partea dreaptă a carcasei, în mijloc. Acestea sunt plasate pe verticală în schițele brevetului. Cu toate acestea, designul final poate diferi de schițe, totuși nu este un brevet de proiectare, ci un așa numit brevet de utilitate. Cu alte cuvinte, este vorba despre inovația tehnologică, despre utilitatea și avantajele acestei invenții.

Deși brevetul nu precizează opțiunile de operare, se afirmă clar că zonele de afișare curbate oferă funcționalități suplimentare. De exemplu, partea curbată poate fi utilizată pentru afișarea icoanelor de aplicații utilizate frecvent. Partea de sus și / sau de jos pot funcționa ca player multimedia.

Este evident că Samsung dorește să-și echipeze viitoarele smartphone-uri cu ecrane tot mai speciale. În cele din urmă, Samsung Display a acordat o atenție deosebită ecranelor de smartphone-uri de ani de zile. Modelele Galaxy Note și Galaxy S au fost prevăzute cu un afișaj fără margini de mai mult timp. Acest tip de afișaj contribuie la aspectul extrem de elegant și aduce o funcționalitate suplimentară.

Cu Galaxy S10+ lansat la începutul acestui an și viitorul Galaxy Nota 10 Pro, marginile laterale practic nu mai există. Cu acest brevet de smartphone Galaxy marginile de sus și de jos sunt de asemenea curbate, creând un ecran curbat 3D.

Nu știm când acest brevet în vom vedea în realitate dar, este posibil orice!

Presupunem că designul final va avea mai multe camere decât cele indicate în ilustrațiile brevetului. De exemplu, modelul Galaxy S10+ are trei camere pe spate, iar modelul 5G are patru camere. Cu toate acestea, fotografiile 3D prezentate se bazează exclusiv pe brevet și sunt doar pentru scopuri ilustrative.

Este dificil de prevăzut când gigantul tech va introduce un astfel de design. În ritmul în care avansează tehnologia mobilă, un dispozitiv ca acesta ar putea fi în magazine în câțiva ani. Este posibil ca Samsung chiar să încerce să utilizeze acest design pentru Galaxy S11, așteptat în prima jumătate a anului 2020. Cu toate acestea, cel mai probabil trebuie să așteptăm mai mult.

SURSĂLetsgoDigital