Brevetul de ochelari Samsung AR arată designul final

720
Sursa Foto: 91mobiles.com

Brevetul de design al ochelarilor Samsung AR a fost publicat zilele trecute în Coreea de Sud de KIPO. Ochelarii Samsung AR vor avea o construcție metalică și un finisaj sintetic. Banda de deasupra lentilelor este locul în care este de așteptat să fie amplasați senzorii camerei.

Samsung lucrează de ceva vreme la ochelari de realitate augmentată. Am văzut că Samsung a arătat o demonstrație a ochelarilor Samsung AR la CES 2020, dar au existat puține informații cu privire la lansarea lor comercială. Acum, conform 91Mobiles, o cerere de brevet a fost depusă de Samsung la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO). Cererea arată o pereche de ochelari cu aspect realist, pe care Samsung o descrie drept „dispozitiv montat pe cap”.

Samsung AR cu procesor, memorie RAM și Wi-Fi

În cererea de brevet depusă de Samsung la KIPO sunt și imagini cu aspectul produsului final, conform 91Mobiles. Imaginile din brevet arată un design tipic pentru ochelari, ceea ce ar facilita purtarea acestor ochelari Samsung AR. Se poate vede banda de deasupra lentilelor unde este de așteptat să fie prezente cel puțin două camere frontale, alături de senzorii obișnuiți. Există, de asemenea, un suport puțin alungit pentru nas pentru o potrivire confortabilă.

Probabil ca acești ochelari Samsung AR să depindă de un smartphone împerecheat, cel puțin primul model. Noii ochelari Samsung ar putea deveni un dispozitiv autonom în viitor. Cadrul gros despre care am scris mai sus poate găzdui mai multe componente, probabil un procesor, memoria RAM, transceiver Wi-Fi și, eventual, conectivitate celulară. Din păcate, documentul de brevet nu dezvăluie niciun aspect tehnic al dispozitivului și arată doar designul.

Augmented Reality (AR) este un live direct sau indirect dintre lumea reală și cea virtuală. Elementele AR, sunetul, video, grafica sau datele GPS, sunt completate de calculator. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Noii ochelarii Samsung AR ar putea îmbunătăți experiența de navigare în timpul conducerii autovehiculului. Conform documentelor care însoțesc brevetul respectiv, sistemul ar putea include două camere. O cameră orientată spre drum va citi mediul exterior, în timp ce o cameră orientată spre interior va analiza șoferul.

La fel ca ideea generală cu ochelarii AR, ochelarii AR de la Samsung ar trebui să suprapună conținut virtual peste lumea reală pe care o vedeți în jurul vostru. Brevetul Samsung arată ceea ce pare a fi designul final al acestor ochelari. Totuși în acest moment nu este clar dacă Samsung intenționează să lanseze ochelarii la vânzare. Samsung are foarte multe brevete primite și nu totdeauna aceste ajung pe piață. Credem că acești ochelari vor ajunge.