Cablul Samsung Power Sharing permite încărcarea unui dispozitiv microUSB de la un alt dispozitiv similar. Noul cablu Samsung Power Sharing le va permite utilizatorilor să își încarce dispozitivul microUSB de la orice dispozitiv Samsung Galaxy sau tabletă.

Cablul va fi disponibil la un preț de 70 lei și poate fi folosit pentru încărcarea de la orice dispozitiv microUSB deși Samsung le enumeră doar pe Galaxy S5, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Galaxy Alpha, Galaxy Avant, și Galaxy Note 4 ca fiind capabile de distribuirea energiei spre un alt device.

Gigantul high-tec din Coreea de Sud aduce în permanență noi accesorii pentru dispozitivele sale. Aceste accesorii, care poartă sigla Samsung, sunt cele mai indicate să fie folosite cu telefoanele mobile, tablete sau orice alt dispozitiv produs de compania sud-coreeană. Folosirea altor accesorii, cele mai multe se folosesc pentru încărcarea telefoanelor mobile, este neindicată, aceste pot deteriora bateria telefonului mobil.

Precum Samsung avertizează, acest cablu nu va permite încărcarea completă a dispozitivelor dar poate deveni extrem de folositor în lipsa unei alte surse de energie. Pentru utilizarea acestui cablu este necesară instalarea aplicației Samsung Power Sharing și setarea unei cantități de energie care se dorește a fi distribuită.