Samsung ar putea elimina camera de adâncime din seria Galaxy A

274
Samsung ar putea elimina camera de adancime din telefoanele mid-range
Sursa foto: sammobile.com

Samsung își echipează de obicei telefoanele de gamă medie cu trei sau patru camere. Două dintre aceste camere sunt principale și ultra-wide, iar celelalte sunt de adâncime și macro. Începând de anul viitor, telefoanele de gamă medie Galaxy A a companiei sud-coreene ar putea avea o cameră mai puțin.

Potrivit unei informații de la The Elec, citată de SamMobile, Samsung a decis să elimine camerele de adâncime de pe telefoanele sale medii. În primă fază se pare că Galaxy A24, Galaxy A34 și Galaxy A54 vor avea trei camere fiecare: principală, ultra-wide și macro. De exemplu, Galaxy A24 ar putea avea o cameră principală de 50MP, una ultrawide de 8MP și una macro de 5MP.

Din 2023 unele telefoane Galaxy A nu vor avea cameră de adâncime

Cu toate acestea, datele furnizate de camera de adâncime sunt importante pentru utilizatori. Sunt folosite în special în modul portret, refocalizare și caracteristicile legate de segmentarea imaginii (de exemplu, ștergerea obiectelor). Sunt producători care își folosesc camerele existente împreună cu software-ul pentru a genera date legate de profunzime, așa că probabil Samsung se va descurca bine fără această cameră.

Se pare că Galaxy A34 are o cameră principală de 48MP, o cameră ultra-wide de 8MP și o cameră macro de 5MP. În mod ciudat, Galaxy A54 va avea o cameră principală de 50MP și două de 5MP, ultrawide și macro. Credem că rezoluția camerei ultra-wide este o greșeală de tipar. Retrogradarea camerei unui dispozitiv mai scump și foarte apreciat (comparativ cu Galaxy A53 și Galaxy A34) pare o prostie. Vedeți pe I❤️Samsung care sunt cele mai bune telefoane Samsung Galaxy pe care le puteți cumpăra acum!

Camera de adâncime nu face efectiv fotografii, doar cartografiază zona din fotografie pentru adâncimea câmpului. Adâncimea câmpului este distanța dintre cele mai apropiate și cele mai îndepărtate obiecte dintr-o fotografie.

Mișcarea Samsung este să se concentreze pe camerele rămase și să reducă costurile asociate cu camera de adâncime. Compania a început deja să ofere OIS în telefoanele sale de gamă medie, așa că Samsung se mișcă în direcția bună. Deci, cu siguranță se pare că Samsung acordă deja prioritate experienței de fotografie de bază. Sperăm că Samsung va aduce într-o bună zi camere telefoto la telefoanele sale de gamă medie superioară.