Camera de realitate virtuală Gear 360 va însoți Galaxy S7

Gear 360, este o cameră compactă, sferică, capabilă de captura unei imagini de 360 de grade.

1664

Doar cu câteva săptămâni în urmă, apărea primele indicii ce sugerau producerea unei camere de 360 numită Gear 360. Acum, cu câteva săptămâni înainte de următorul mare eveniment Samsung, putem confirma existența lui Gear 360 VR.

Gear 360, este o cameră compactă, sferică, capabilă de captura unei imagini de 360 de grade utilizând două lentile de 180 de grade. Poate fi utilizată cu un telefon via Bluetooth, prin aplicația Gear 360 Connect. Dispozitivul va funcționa probabil cu ultimele dispozitive de top Galaxy, deși pentru moment putem confirma doar compatibilitatea cu Galaxy S7.

Gear 360 are bateria sa proprie, deci nu necesită conectare cu o sursă externă de energie. De asemenea, dispozitivul, deține și o memorie internă proprie, fără să se știe momentan capacitatea.

Din punct de vedere al software-ului, pachetul include Gear 360 Gallery și o aplicație de control la distanță ce conține toate funcțiile obișnuite ale unei camere: HDR, controlul expunerii, balansul de alb, setări ISO, o opțiune Liveview și abilitatea de a înregistra la 360 grade (lentilă dublă) sau la 180 grade (lentilă unică) în spate sau în față. Rezoluția maximă pare să fie 3840 x 1920 pixeli la captura în modul cu lentilă dublă și 1920 x 1920 cu lentilă unică.

Este posibilă urmărirea unui video live feed prin Gear 360 pe un telefon conectat, deși putem confirma posibilitatea de a urmării stream-ul video și pe alte dispozitive.

O dată cu lansarea lui Gear 360, Samsung își extinde prezența pe piața în creștere a realității virtuale. Aceasta ar putea coborâ serios nivelul creării de conținut VR la nivelul unui utilizator obișnuit ce ar putea să captureze experinețele sale și să o transforme într-o experiență imersivă de 360 în VR. Din pacate, în momentul de față nu este cunoscut prețul.

Cu toate acestea, așteptăm ca lansarea lui Gear 360 să aibă loc împreună cu Galaxy S7 în 21 februarie. Și considerând cantitatea de informație disponibilă deja despre noul telefon, nu vom fi surprinși să vedem Gear 360 ocupând scena centrală și nu un rol secundar.