Camera triplă a lui Galaxy S10, ceva ce nu s-a mai văzut

2388

Viitorul șef din galaxia Samsung, Galaxy S10 este așteptat de toată lumea mai ales prin perspectiva de a avea trei camere pe partea din spate. Acum media sud-coreeană readuce această noțiune în prim plan și explică sistemul cu triplă-cameră care va fi pe Galaxy S10 (posibil un nume provizoriu).

O cameră principală pentru panoramă care va avea un unghi super-larg de 16 MP și o cameră cu teleobiectiv de 13 MP, care va avea probabil cel puțin un zoom optic de 3x. Va mai fi și o cameră cu unghi larg de 12 MP. Este pentru prima dată când compania Samsung Electronics va pune o cameră triplă pe un smartphone.

Având în vedere istoria companiei Samsung din ultima vreme, privind camerele foto de pe telefoane, ne-am aștepta ca acestea să explodeze anul viitor cu noi caracteristici, dar Samsung are o altă surpriză pentru noi, spun unele surse din lanțul de aprovizionare a companiei sud-coreene cu senzori foto.

De fapt, nu numai gama Galaxy S va avea un set triplu de camere foto, dar și telefoanele din clasa superioară a gamei Galaxy A vor avea așa ceva, sigur cu alte combinații de camere și număr de megapixeli. Și, să nu uităm, gama Galaxy A este de obicei anunțată mai târziu în acest an și începutul anului viitor, în intervalul decembrie 2018 – ianuarie 2019. Există posibilitatea ca primul model cu sistemul triple-camera să fie pe un model din gama Galaxy A. Modelele din extra-clasa Galaxy S sunt lansate de obicei în martie dar, anul viitor conform informațiilor, Galaxy S10 cu cele trei variante, va veni mai repede.

Huawei P20 Pro a fost primul smartphone din lume cu sistemul triple camera, camere produse de compania germană Leica. Cele trei camere foto de pe Huawei P20 Pro au o cameră RGB de 40 MP, o cameră monocromă de 20 MP și una cu teleobiectiv de 8 MP.

Mai multe informații susțin că Samsung a decis să echipeze atât pe Galaxy  S10, cât și pe Galaxy S10+ cu sistemul de camere triple, în timp ce al treilea reprezentant al seriei S10, Galaxy S10 Lite va trebui să se mulțumească doar cu dual-camera.

De fapt, Samsung a spus în această primăvară că se așteaptă la camere triple pe 10% din smartphone-urile pe care le va lansa anul viitor, aducând „caracteristici diferențiate cum ar fi zoom optic, unghi ultra-larg și fotografiere în lumină slabă„.

SURSĂPhoneArena