Camerele de pe Galaxy Note 20 Ultra mai slabe decât pe Galaxy S20 Ultra

709
Sursa Foto: SamMobile.com

După lansarea seriei emblematice Note 20 unii utilizatori experți în fotografie au avut suspiciuni în privința camerelor foto de pe Galaxy Note 20 Ultra. Sigur că, foarte rapid a fost făcută o comparație cu precedenta serie emblematică Galaxy S20, lansată la începutul anului. Este vorba despre modelele Ultra din cele două serii.

Acum experții francezi în imagistică de la DxOMark au confirmat aceste suspiciuni. Conform DxOMark, Galaxy Note 20 Ultra oferă o experiență de cameră care nu este o îmbunătățire. Este un downgrade în comparație cu modelul emblematic Samsung anterior, adică Galaxy S20 Ultra.

Galaxy Note 20 Ultra nu este la același nivel foto cu S20 Ultra

Diferența este în mare măsură nesemnificativă, mulți dintre utilizatori nu sesizează aceast lucru, conform SamMobile. Galaxy Note 20 Ultra a obținut un rating de 130 și respectiv 101 puncte în foto și video. Galaxy S20 Ultra a avut un scor de 132/102 puncte în aceleași domenii. Cu am scris mai sus nu este mare diferență, cel puțin după anii de mari salturi de calitate în tehnologia foto mobilă Samsung.

DxOMark consideră că șapte telefoane emblematice recente de la Xiaomi, Huawei, Vivo, Honor și OPPO că au camere mai bune decât Note 20 Ultra. Vă reamintim că Galaxy S20 Ultra a fost considerat cel de-al cincilea cel mai bun smartphone din lume în materie de camere, după lansarea sa în primăvară. Testele au fost făcute de aceeași companie franceză DxOMark. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Note 20 Ultra și S20 Ultra!

DxOMark este un site web cu sediul în Boulogne-Billancourt, Franța. Oferă evaluări ale calității imaginilor luate de dispozitivele mobile. Rezultatele DxOMark sunt folosite de specialiștii din domeniu pentru a descrie caracteristicile de calitate a imaginilor camerelor mobile.

Comparativ cu S20 Ultra, cea mai bună versiune a noii Note face o treabă ușor mai slabă. Procesarea cu mai mult zgomot este un minus. De asemenea, captarea luminii naturale nu oferă o expunere optimă, în special pentru videoclipuri. Din nou, atâta timp cât Samsung continuă cu aceeași tehnologie, zoom-ul optic pe smartphone-uri va rămâne în urmă față de alte camere foto.

Lipsa de progrese substanțiale și chiar o regresie ar putea proveni din faptul că Samsung a fost depășită de Sony. Compania trebuie să se redreseze imediat, în materie de camere, pentru a fi la nivelul celorlalte componente din smartphone-urile sale. Sperăm că acest lucru se va întâmpla cu viitoarea serie Galaxy S21 sau Samsung Galaxy Z Fold 3.