Posibil mai multe camere Sony pe viitoarele telefoane Samsung

116
Posibil mai multe camere Sony pe viitoarele telefoane Samsung
Sursa foto: samlover.com

Samsung produce aproape totul pentru telefoanele sale în curtea proprie, este poate singura companie producătoare de telefoane mobile și tablete care face acest lucru. Cu toate acestea mai colaborează cu diferite companii și pentru unele piese, printre altele, sticla de protecție sau senzorii foto. Pentru aceștia din urmă Samsung a mai apelat și la Sony.

Fără îndoială, Sony este unul dintre mărcile lider pe piața senzorilor de imagine, deținând până la 54% din piață. Compania niponă este urmată de Samsung, care deține 29% din piață. Divizia System LSI a Samsung produce, de asemenea, senzori pentru camere sub marca ISOCELL.

Samsung folosește propriii senzori de cameră în mare parte în dispozitivele Galaxy, dar acum se pare că acest lucru se poate schimba în viitor. Practic, senzorii de imagine sunt semiconductori care acționează ca ochiul uman în gadgeturile digitale, iar marca japoneză Sony este deja lider în industria senzorilor de imagine.

Recent, potrivit SamLover, mai multe informații au dezvăluit că Sony intenționează, prin Sony Semiconductor Solutions (care produce senzori pentru camere Sony), să mute o parte din producția de senzori pentru camere din Japonia în Coreea de Sud. În acest fel compania niponă își poate extinde și consolida oferta pentru Samsung de senzori pentru camere. Se pare că Sony a discutat deja cu mai multe companii de procesare de semiconductori din Coreea pentru această colaborare.

ETNews, un site tehnic dn Coreea, a confirmat faptul că un subordonat Sony responsabil cu afacerile cu senzori de imagine a discutat despre planuri specifice de cooperare cu mărci de post-procesare a semiconductorilor. Elbi Semicon, Doosan Tesna (Enzian), ELT și ASE Korea analizează fezabilitatea afacerii, de exemplu, investiția în instalații.

ASE Korea este o companie coreeană fondată în 1967 și produce semiconductori specifici clienților. ASE produce, printre altele, circuite integrate auto, senzori și amplificatoare medicale și industriale pentru telecomunicații fără fir.

Waferele semiconductoare ale senzorului de imagine ale camerei vor fi transferate din Japonia în Coreea de Sud pentru procesele de ambalare și transformate în cipuri individuale. Sony a cerut acelor firme coreene să folosească camere curate de clasa 10 pentru această post-procesare. În aceste camere sunt mai puțin de 10 particule de praf (mai mari de 0,5 µm) în ~30 cm³ spațiu.

Samsung MX dorește o concurență puternică între Sony Semiconductor Solutions și propria subsidiară System LSI. Acest lucru va duce la o implementare mai rapidă a tehnologiilor mai noi și la costuri mai mici pentru Samsung.