Capacitatea bateriilor lui Galaxy S9 și S9+ confirmată

2267
Capacitatea bateriilor ce vor echipa Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ a apărut într-o listare pe site-ul Union Repair, un magazin online din China care se ocupă cu reparații de smartphone-uri. Mai rămâne ca această informație să fie și reală. Se pare că Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor trebui să depindă de performanța procesorului și de eficiența software-ului pentru a depăși durata de viață a predecesorilor în materie de acumulatori. Mulți au sperat că Samsung va împacheta baterii de capacitate mai mare în telefoanele sale de top din 2018, începând cu Galaxy S9 și S9+. Au mai fost informații despre capacitatea bateriei de pe Galaxy S9, în urmă cu câteva săptămâni ANATEL – Agenția Națională de Telecomunicații din Brazilia a emis un certificat de omologare prin care am aflat capacitatea bateriei lui Samsung Galaxy S9. Era vorba de o capacitate de 3.000mAh. În informația apărută acum, însoțită de fotografii ale bateriilor, capacitatea bateriilor de pe Galaxy S9 și S9+ este de 3.000 mAh respectiv, 3.500 mAh, la fel ca la frații lor mai mici Galaxy S8 și S8+. Rudenia lor apropiată – Galaxy Note 8 are o baterie de 3.300 mAh. Pentru Galaxy S9 cele două informații susțin același lucru: 3.000 mAh. Pe partea lui Samsung Galaxy S9+, formatul său mai mare va dispune de o baterie de 3.500 mAh, ca predecesorul său, Galaxy S8+. Vă reamintim că Samsung Galaxy S7 Edge a fost echipat cu o baterie de 3.600 mAh. Cele două baterii din fotografie au o tensiune nominală de 3,85 V și o tensiune de încărcare de 4,4 V. Acestea sunt aceleași specificații tehnice ca pentru bateriile lui Galaxy S8 și Galaxy S8+. Chiar dacă bateriile de pe cele două noi telefoane vor avea aceeași capacitate cu cele de pe Galaxy S8 și S8+, Samsung ar putea obține o mai mare autonomie în special datorită noilor procesoare Exynos 9810 și Snapdragon 845 de la Qualcomm.

În ianuarie 2018, Uniunea Europeană a sancționat Qualcomm cu o amendă de 997 milioane de euro pentru încălcarea legilor antitrust într-o serie de tranzacții cu Apple. Qualcomm a mituit oficiali ai firmei Apple pentru ca această firmă să utilizeze exclusiv cips-urile Qualcomm în smartphone-urile și tabletele sale.

Bateriile care au fost listate de către Union Repair au numere care confirmă că aparțin lui S9 și S9+ (G960 și G965). În acest moment, nu este imposibil ca retailerii de piese să primească o listă cu piese pentru S9 și S9+. Vânzările celor două telefoane se așteaptă să înceapă la mijlocul lunii martie, așa că nu este prea devreme ca Samsung să pregătească comercianții cu amănuntul și operatorii de telefonie din întreaga lume cu accesorii și piese legate de viitoarele telefoane. Acum nu putem garanta 100% că aceste baterii vor fi pe cele două telefoane, dar, judecând după tot ce am văzut despre ele iar forma și dimensiunile lor sunt foarte apropiate de cele ale lui Galaxy S8 și Galaxy S8+ pare plauzibil ca acestea să vină cu aceste capacități.
SURSĂSamMobile