O caracteristică de securitate Samsung pe care Apple și Google nu o au

333
O caracteristica de securitate Samsung pe care Apple nu o are
Sursa Foto: via gadgethacks.com

Se poate întâmpla ca să nu fiți atent o clipă și un hoț să vă fure telefonul. În funcție de ce telefon aveți este posibil ca pierderea să fie mare. Nu este cazul cu un smartphone Samsung. Acum nu vrem să vă punem în pielea hoțului, dar sigur vă întrebați care este primul lucru pe care îl face un hoț de telefoane?

Orice hoț, chiar și cu jumătate de creier, ar opri pur și simplu telefonul. Nu numai că ar ocoli Google Find My Device pentru Android și Apple Find My iPhone, dar ar ocoli și noile funcții de găsire offline care ajută la localizarea telefoanelor furate chiar și în modul avion. Pe scurt, dacă hoțul îți oprește telefonul și îl ține oprit, nu îl vei găsi. Dar, Samsung are un sistem de securitate pe care Apple și Google pomenite mai sus nu îl au.

Caracteristică de securitate Samsung care vă cere un cod ca să opriți telefonul

În mod normal, dacă un hoț vrea vreodată să vândă telefonul furat, va trebui să îl repornească. Dar dacă îl activează într-o locație îndepărtată, departe de alte telefoane din rețea și activează prompt modul avion, descoperirea offline încă nu va funcționa. De asemenea, l-ar putea activa într-o cușcă Faraday și să folosească alte instrumente pentru a șterge sau a debloca dispozitivul. Sau ar putea pur și simplu să-l pornească în modul de recuperare, modul DFU sau Fastboot pentru a rula ștergerea utilităților. Modul DFU este o setare pe care o are fiecare iPhone și ajută la diagnosticarea și rezolvarea unor probleme.

Deci, oprirea unui telefon furat este cel mai bun mod de a evita să fie găsit de sistemele de căutare. Este o măsură simplă pe care orice hoț o poate lua pentru ca telefonul tău să dispară pentru totdeauna. Dar sistemul de securitate Samsung are o caracteristică imbatabilă. Deci, ce face Samsung mai bine decât Apple sau Google?

DFU (Device Firmware Update) mode este o funcție ce activează dispozitivele IOS, dar nu pornește sistemul în sine. DFU mode îți va oferi acces la iPhone-ul sau iPad-ul tău blocat. DFU face parte din SecureROM aflat în hardware, deci nu poate fi eliminat.

Lucrul pe care Samsung îl are și lipsește la Apple și Google este o setare simplă care vă solicită să introduceți codul de acces al ecranului de blocare înainte de a opri sau reporni telefonul. Acum când bateriile sunt sigilate în telefoane, acest lucru face imposibil ca un hoț să oprească un Samsung Galaxy furat. Nu are de unde să știe acest cod!

Caracteristica este activată implicit în noile versiuni One UI

Samsung a adăugat această caracteristică pe lângă măsurile de securitate existente ale Android și există de ani de zile. Având în vedere cât de repede producătorii de telefoane clonează cele mai noi caracteristici ale concurenților lor, este uimitor faptul că acesta caracteristică încă nu și-a făcut drum spre alte telefoane Android sau iOS.

În cele mai recente versiuni ale Samsung One UI, funcția este activată în mod implicit, conform Gadgethacks. De asemenea, Samsung a avut grijă să se asigure că nu afectează negativ experiența utilizatorului. De exemplu, puteți utiliza date biometrice sigure, cum ar fi amprenta dvs., pentru a permite telefonului să se oprească. Dar dacă telefonul a fost deja deblocat când ați selectat „Oprire” sau „Repornire”, nu vi se va solicita autentificarea – numai dacă dispozitivul este oprit.