Caracteristici unice pe Galaxy S21 Ultra – nu le are niciun alt telefon

923

Samsung ne-a inundat efectiv cu informații despre Galaxy S21, S21+ și Galaxy S21 Ultra în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. A lansat chiar și propriile videoclipuri de unboxing și pre-vizualizare pentru noile telefoane. Este de la sine înțeles că în această perioadă de pandemie și fără un eveniment fizic, compania a vrut să transmită cât mai multe informații în timp scurt.

Chiar și așa, Samsung Galaxy S21 Ultra a atras cel mai mult atenția și, pe undeva era și normal. Cu Ultra, Samsung nu numai pentru că a scăzut prețul în comparație cu predecesorul său S20 Ultra, dar a și dotat acest telefon cu multe caracteristici printre care și un tele-zoom dublu.

Galaxy S21 Ultra cu Wi-Fi 6E și ecran adaptiv de 10Hz-120Hz

Dar, Galaxy S21 Ultra are și alte caracteristici unice pe care, din cauza bombardamentului cu informații și fastului din timpul lansării, multă lume pare să le fi trecut cu vederea. Amintim pe scurt aceste câteva caracteristici unice pe care noul smartphone Samsung Galaxy S21 Ultra le are.

Suport Wi-Fi 6E, următorul standard de internet wireless. Suportul Wi-Fi 6E din Galaxy S21 Ultra va fi capabil să funcționeze pe banda de 6GHz. Ar funcționa ca actualul Wi-Fi 6 pe 5GHz, dar cu mult mai multe canale. Potrivit Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6E poate avea 14 canale suplimentare de 80MHz și 7 canale suplimentare de 160MHz, reducând congestia și interferențele.

Cea mai largă gamă de reîmprospătare a ecranului 10Hz-120Hz. Când vine vorba de cea mai importantă parte a unui telefon, ecranul, Galaxy S21 Ultra oferă noi înălțimi. Este echipat cu cea mai nouă tehnologie de afișare AMOLED LTPO. Acesta permite 1.500 de niți de luminozitate maximă, cât și economisirea bateriei, rata de reîmprospătare alocată dinamic, care poate scădea la 10Hz când priviți imagini statice sau crește până la 120Hz când joci sau derulezi cu furie. Această rată de reîmprospătare adaptabilă face ca ecranul lui Galaxy S21 Ultra să iasă în evidență.

Blu-ray este un tip de disc optic de mare densitate folosit pentru stocarea de date. A fost lansat pe piață în iunie 2006 de către Sony. Numele Blu-ray vine de la culoarea albastru-violet a razei laser care citește și scrie acest disc.

Cea mai rapidă memorie RAM și cea mai mare cameră foto

Cea mai rapidă memorie RAM. Un film Blu-ray într-o secundă! Noile pachete de memorie RAM LPDDR5 de la Samsung pot transfera la o rată de 6.400 megabiți pe secundă. Acest lucru este cu 16% mai rapid decât memoria LPDDR5 de 12GB aflată pe Galaxy Note 20 Ultra. Pachetul de 16GB, în special, poate transfera 51,2GB de date în doar o secundă. Acesta este echivalentul transferului a zece înregistrări full-HD de 5GB.

Modulul Samsung LPDDR5 este, de asemenea, cu 30% mai subțire decât predecesorul său. Astfel că va ocupa mai puțin spațiu în interiorul smartphone-urilor. Pentru a face pachetul de 16GB în S21 Ultra, Samsung are nevoie de doar opt cipuri. Predecesorul său, S20 Ultra, are nevoie de 12 cipuri pentru a oferi aceeași capacitate.

Primul senzor de 108MP capabil să capteze culoare pe 12 biți. Sigur că părerile sunt împărțite când vine vorba despre camera de 108MP, conform PhoneArena. Acest senzor gigant de 108MP cu pixeli mici de 0,8 microni poate genera probleme când vine vorba de focalizarea în mișcare. Dar S21 Ultra este primul telefon echipat cu cel mai nou senzor Samsung ISOCELL HM3 de a treia generație care rezolvă problemele de acest fel avute de predecesorii săi S20 Ultra și Note 20 Ultra.

Oferă un nou sistem de focalizare PDAF care mărește precizia de focalizare cu 50% (Galaxy S21 Ultra folosește camera cu unghi ultra-wide), iar tehnologia sa de imagine Smart ISO Pro HDR crește sensibilitatea la lumină cu 50%.

Smart ISO Pro face captarea culorii pe 12 biți! Acest lucru este nemaiîntâlnit în lumea telefoanelor și, în special, printre senzorii de înaltă rezoluție. Apple se mândrește cu captarea și redarea Dolby Vision HDR pe seria iPhone 12, dar, surprinzător pentru standard, este doar o captură de culoare pe 10 biți.