Au apărut caracteristicile și designul interfeței Samsung One UI 5.0

233
Samsung One UI 5.0
Sursa foto: mysmartprice.com

Despre noua interfață Samsung One UI 5.0 bazată pe sistemul de operare Android 13 se vorbește de mai mult timp. În comparație cu One UI 4.0, versiunea One UI 5.0 va avea pictograme noi pentru notificări, împreună cu un stil de design actualizat. Potrivit unor surse interne Samsung, noua interfață se așteaptă să fie lansată la sfârșitul lunii iulie.

Data lansării noului sistem de operare Android 13 va fi anunțată în curând. Noua actualizare Android este în prezent în versiune beta pentru ca dezvoltatorii să își actualizeze aplicațiile cu cele mai recente funcții Android 13, care urmează să fie lansate în cursul acestui an. Câțiva producători de telefoane mobile lucrează, de asemenea, la actualizarea interfeței software bazată pe Android 13. Gigantul coreean va lansa interfața One UI 5.0 la scurt timp după confirmarea datei de lansare a Android 13.

Viitoarea interfață Samsung bazată pe Android va face parte din mai multe smartphone-uri din diferite categorii de preț. Samsung încă nu a confirmat data lansării noii interfețe. Înainte de a face acest lucru, au apărut, via MySmartPrice, mai multe informații și detalii cheie care au divulgat designul la Samsung One UI 5.0. În general nu sunt modificări mari față de One UI 4.0.

Samsung One UI 5.0 cu multe funcții noi

Potrivit 9to5google, viitoarea actualizare One UI va avea animații mai fluide și o mulțime de funcții noi. De asemenea, se spune că primește câteva modificări de design. Se așteaptă ca Samsung să anunțe One UI 5.0 la sfârșitul acestei luni.  În comparație cu One UI 4.0, versiunea viitoare va avea pictograme noi pentru notificări, împreună cu un stil de design actualizat. Nuanța de notificare și setările rapide sunt, de asemenea, puțin mai opace.

Optical Character Recognition (OCR) este conversia mecanică sau electronică a imaginilor cu scris de mână, tipărit sau printat (scanat) în text editabil. OCR este un domeniu de cercetare în recunoașterea modelelor, AI și vederea mecanică.

Samsung va folosi, de asemenea, dialogurile implicite de permisiuni Android ale Google în viitoarea sa actualizare a One UI. În plus, Samsung One UI 5.0 va include suport pentru recunoașterea optică a caracterelor (OCR) în aplicația Galerie. Caracteristica le permite utilizatorilor să copieze text din imagini în aplicația Galerie și Tastatură. La detectarea textului dintr-o imagine, utilizatorii vor vedea un buton în partea de jos a galeriei, care le va permite să extragă text dintr-o imagine.

Centrul de securitate și confidențialitate este, de asemenea, setat să primească câteva modificări. Este similar cu funcția Tablou de confidențialitate găsită în telefoanele Google Pixel. În actualizarea One UI 5.0, nu există multe noutăți, cu excepția faptului că Samsung face toate opțiunile și setările mai accesibile și mai ușor de găsit. Actualizarea introduce și multe gesturi multitasking în secțiunile Labs. Utilizatorii vor putea glisa în sus din partea de jos a ecranului cu două degete pentru a accesa o vizualizare divizată sau vor putea glisa în sus din colțul din dreapta sus pentru a face o fereastră pop-up.