Căști Samsung VR și AR Odyssey cu un controler tactil

803
Casti Samsung VR si AR Odyssey cu un controler tactil
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Căștile Samsung Odyssey+ Mixed Reality au fost lansate în 2018. De atunci, a fost o liniște relativă despre un posibil succesor al acestor căști – Head Mounted Display (HMD). Va anunța Samsung o nouă cască de realitate virtuală (VR) / realitate augmentată (AR) în 2021? La începutul anului trecut, am scris despre o posibilă nouă cască Odyssey cu un design special. Acum se pare că vom primi căști Samsung VR și AR Odyssey cu un controler tactil.

Recent compania Samsung a brevetat un alt design, tot în China, pentru două căști de realitate mixtă și un controler tactil VR. Acest lucru a fost descoperit de site-ul 91Mobile și informația am primit-o de la prietenii noștri de la LetsGoDigital. Acest nou brevet este dovada că Samsung lucrează la un nou set de căști Samsung VR și AR Odyssey. Acest nou set va fi succesorul pentru Odyssey+ HMD.

Căști Samsung VR și AR Odyssey, au controler tactil

Ambele modele au fost înregistrate acum și în Europa, cu controlerul însoțitor. La 8 ianuarie 2021, Samsung Electronics a primit un brevet de la Hague International Design System, parte a WIPO (World Intellectual Property Office). În documentație vedem atât aceste căști Samsung VR și AR Odyssey, cât și un controler VR.

Controlerul VR de la Samsung seamănă puțin cu controlerul tactil Oculus Rift. Controlerul poate fi așezat în jurul brațului utilizatorului, cu manșeta servind pentru comenzi. Sunt integrate diverse comenzi, inclusiv un touch pad, un mic joystick și diverse butoane. Alături de documentație sunt disponibile și fotografii color suplimentare ale setului cu cască Samsung bee-eye, care oferă o vizualizare mai bună a bandei pentru cap și a căștilor pentru urechi. Este o combinație între o curea și o bandă în stil halo-curea care se extinde de la ureche la ureche.

Oculus este o filială a Facebook specializată în produse hardware și software de realitate virtuală, fondată în 2012. În iunie 2019, Oculus a anunțat că a vândut conținut VR în valoare de 5 milioane de dolari pentru Oculus Quest în doar 2 săptămâni.

A doua cască Mixed Reality de la Samsung are o bandă similară. Partea frontală arată complet diferită și are mai multe asemănări cu cele două căști Odyssey+ pe care Samsung le-a lansat deja.

Nu se știe când aceste căști Samsung Odyssey vor fi lansate. În octombrie anul trecut, Samsung a înregistrat o marcă comercială remarcabilă pentru numele „Galaxy Space”. Acolo a fost descrisă o posibilă nouă cască VR. Posibil să auzim mai multe despre aceste căști și despre planurile Samsung pentru piața VR și AR în timpul CES 2021.

SURSĂLetsgoDigital