Viitoare căști Samsung XR cu cip Qualcomm și Android OS

162
Viitoare căști Samsung XR cu cip Qualcomm
Sursa foto: via sammobile.com

În timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2023, în care Samsung a prezentat seriile Galaxy S23 și Galaxy Book 3, compania a dezvăluit că lucrează la noi căști AR/VR. Este vorba despre căști Samsung XR (Extended Reality) în colaborare cu Google și Qualcomm. Deși compania nu le-a dezvăluit numele, a dat de înțeles că dispozitivul va veni în curând.

Viitoarele căști Samsung XR au ca scop să contracareze căștile Apple AR. Căștile XR ale companiei sud-coreene utilizează un cipset de procesare specializat de la Qualcomm și se bazează pe noua versiune Android a Google, concepută având în vedere dispozitivele portabile. Samsung a dezvăluit pentru Washington Post, via SamMobile, că este un parteneriat cu Meta și Microsoft pentru acest proiect XR.

Căști Samsung XR: cip Qualcomm și software Google

Viitoarele căști Samsung XR, construite în colaborare cu Google și Qualcomm, se pare că sunt foarte aproape de lansare. În această colaborare Qualcomm furnizează cipurile, Google software-ul și Samsung hardware-ul. Cei trei partenerii nu au oferit încă detalii exacte, dar este de așteptat ca Qualcomm să contribuie cu puternicele procesoare ARM ultra-mobile din seria sa Snapdragon XR. Samsung va ocupa de hardware afișaje și alte cele, iar Google furnizează software-ul Android.

Șeful Samsung MX a dezvăluit publicației The Washington Post că platforma și software-ul trebuie să fie „oarecum pregătite” pentru ca dispozitivul să reușească. TM Roh a explicat că Google lucrează deja la un fel de sistem de operare Android, potrivit pentru utilizare pe noi tipuri de dispozitive, cum ar fi „monitoarele portabile”. TM Roh referă la o nouă versiune a sistemului de operare care nu a fost încă anunțată oficial. Samsung dorește să evite pașii greșiți făcut de alte mărci care au intrat pe piața căștilor AR / VR / MR lansând dispozitivele rapid fără ca software-ul să fie bine pus la punct.

The Washington Post este cel mai mare cotidian din Washington DC. A fost fondat în 1877 și are acoperire națională. Printre primii autori a fost Theodore Roosevelt, mai târziu președinte al SUA. Ziarul a câștigat Premiul Pulitzer de 65 de ori.

Google, Qualcomm și Samsung au experiență cu produse VR/AR. Google a oferit deja căștile AR Google Glass cu ani în urmă. Până acum câțiva ani, Samsung vindea căștile Gear VR pentru utilizare cu smartphone-urile Galaxy. Între timp, Qualcomm furnizează cipuri pentru tot mai multe căști VR, cel mai recent pentru Meta Quest 2.

Sperăm că, prin parteneriatul cu Google și Qualcomm Samsung va putea concura mai bine cu Apple în spațiul XR în următorii ani.