Cât costă fabricarea unui telefon Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

1112
Sursa Foto: hdblog.it

Seria Note 20 rezumă istoric tot ceea ce este capabil să facă Samsung în acest moment. Anul acesta a primit o separare mai clară între modelul de bază și modelul Ultra. În acest sens lucrurile s-au schimbat probabil puțin, dar substanța rămâne aceeași, cel puțin pentru versiunea mai scumpă. Samsung Galaxy Note 20 Ultra este superb, puternic, tentant, dar și scump!

Samsung Galaxy Note 20 Ultra a ajuns deja pe piață cu un preț care începe de la 1.350 de euro pentru versiunea cu 256 GB de memorie internă. Acestea este un preț la care ne așteptam, având în vedere ce oferă acest de vârf de gamă. Dar cât câștigă Samsung pe fiecare bucată de Galaxy Note 20 Ultra?

Profitul Samsung pe bucată de Galaxy Note 20 Ultra este de 55%

Compania de studiu de piață Counterpoint Research a aflat care este prețul de fabricație a lui Galaxy Note 20 Ultra. Trebuie reținut, totuși, că în acest caz este vorba despre Note 20 Ultra cu stocare 128 GB și procesor Qualcomm Snapdragon 865+. Este o configurație, procesor + memorie internă, care nu este comercializată în Europa.

Acestea fiind spuse: producția fiecărei unități implică o cheltuială de 548 de dolari pentru Samsung. Vorbind tot în dolari, prețul de vânzare pentru acest model în Statele Unite este de 1.300 USD, conform site-ului HDBlog. Marja de profit la Galaxy Ultra 20 Note (128 GB) pe fiecare bucată vândută este de 751 USD, egal cu 55%.

UFS 3.0 este cea mai recentă iterație a Universal Flash Storage. Este un standard de stocare conceput pentru smartphone-uri și camere digitale. UFS 3.0 oferă viteze de citire și scriere semnificativ mai mari decât eMMC păstrând în același timp consumul redus de energie.

Display-ul Dynamic AMOLED este și el scump

Intrând puțin în detalii, se dovedește că cea mai scumpă componentă pe smartphone-ul Samsung este modemul Snapdragon X55 5G (97,20 dolari). Este urmată de uimitorul ecran Dynamic AMOLED de 6,9 ​​inch (91,50 dolari). Modulul foto cu spectaculoasele sale camere costă în jur de 60 de dolari. Este puțin mai ieftin decât stocarea de 128 GB UFS 3.0 și 12 GB de memorie RAM LPDDR5 ce costă 61,50 dolari. Bateria de 4.500 mAh al lui Note 20 Ultra costă 11,60 USD. De asemenea, toți senzorii: accelerometru, giroscop, barometru, de amprentă, senzorul Hall, etc. costă 12,70 dolari. S Pen-ul Samsung costă 25 de dolari!

Trebuie să specificăm că aceste estimări nu țin cont de costurile cercetării și dezvoltării, de cele legate de marketing și de o serie întreagă de cheltuieli – uriașe – pe care Samsung trebuie să le facă față. Counterpoint Research, așa cum am menționat, nu a calculat cât costă și versiunea cu Exynos 990, disponibilă în Europa. Compania de cercetare de piață spune că că, cel mai probabil, modelul cu procesorul Samsung permite o marjă de profit mai mare decât cel cu Snapdragon 865+.