Cerere slabă de iPhone X – Samsung caută noi cumpărători pentru OLED-uri

1762
Samsung Electronics are nevoie de noi cumpărători pentru celebrele sale ecrane OLED, deoarece reducerea producției de iPhone X, din cauza vânzărilor tot mai slabe, provoacă o scădere a aprovizionării cu materiale pentru fabricarea acestor ecrane și implicit o reducere a producției. iPhone-ul X este primul smartphone de la Apple care a fost lansat pe piață cu un ecran OLED. Având în vedere poziția dominantă a companiei Samsung pe piață, aceasta poate furniza firmei Apple panouri OLED de calitatea și în cantitatea dorită de compania americană. Firma sud-coreeană este singurul furnizor de afișaje OLED pentru iPhone X. Analiștii din domeniu au prezis că Samsung va face miliarde de dolari prin furnizarea de panouri OLED companiei Apple. Se pare că pronosticurile nu au fost deloc exacte, firma americană având probleme cu vânzările de iPhone X. Problemele cu vânzările de iPhone X au repercusiuni și asupra companiei Samsung, societatea ar putea să aibă nevoie de o regestionare a sistemului de producție și aprovizionare. Nikkei – indicele bursier al Tokyo Stock Exchange, cel mai urmărit de pe piața din Asia – scrie că Samsung a lăsat să se înțeleagă că este în căutarea de noi clienți pentru afișajele sale OLED. Inițial Samsung a crescut producția de ecrane pentru a asigura o aprovizionare conform contractului pentru iPhone X. Apple Inc. a ajuns să reducă semnificativ producția de iPhone X din cauza vânzărilor sub așteptări. Informațiile de la începutul acestei luni afirmau că Apple a redus comenzile pentru panourile OLED comandate inițial subsidiarei Samsung Display. Samsung se pare că a fost pregătit pentru un astfel de eveniment și a reușit să reducă impactul potențial, spunând că afacerea sa din domeniul afișajelor „nu va fi afectată prea mult de un anumit client„. Potrivit celei mai recente informații, Apple Inc a fost forțată de vânzările slabe să reducă producția lui Apple iPhone X la jumătate față de estimările inițiale de 40 milioane de unități. Producția va fi de doar 20 milioane de unități în primele trei luni ale anului 2018. Samsung a rămas încărcată cu materiale și consumabile și acum trebuie să găsească noi cumpărători pentru panourile sale OLED.

Sediul central al companiei Apple Inc. se află în mijlocul Silicon Valley, la 1-6 Infinite Loop, Cupertino, California. Acest campus Apple are șase clădiri cu o suprafață totală de 79.000 de metri pătrați și a fost construit în 1993. Apple mai are un campus satelit în vecinătatea Sunnyvale, California, unde găzduiește un laborator de testare și cercetare.

Cu toate acestea, nu pare să fie un lucru ușor, deoarece panourile OLED au fost adaptate pentru un anumit tip de telefoane. Ecranele OLED sunt mai scumpe decât panourile LCD și producătorii, în special cei din China, aleg să rămână pe ecranul LCD din considerente de cost.
SURSĂSamMobile