Samsung SDS prezintă la CES 2017 soluții de securitate pentru smartwatch-uri

1266
Samsung SDS va dezvălui la CES sistemul de protecție „Enterprise Mobility Management” EMM, conceput pentru aplicarea la dispositive purtabile – wearables – care rulează pe sistemul de operare Tizen Samsung, la CES 2017.

Sistemul Samsung SDS – EMM – pentru Wearables, este o soluție de securitate. A fost proiectată pentru a fi utilizată de către companiile care doresc să obțină sau să transmit informații confidențiale corporative. Acestea pot fi schimbate sau transmise prin aplicațiile instalate pe dispozitive ușor de purtat.

Prin instalarea soluției, companiile pot gestiona de la distanță mai multe dispozitive deținute de angajați. Acestea includ aplicații și programe ce pot conține informații confidențiale corporative – sub setări sigure. În acest fel nu mai este nevoie să fie asociate cu un smartphone.

Soluțiile de securitate prezentate la CES au funcția ScreenLock

Managerul poate activa, de asemenea, de la distanță funcția ScreenLock. Cu aceasta se poate preveni orice scurgere de date în cazul în care un dispozitiv a fost pierdut sau furat. Este o caracteristică ce întărește și mai mult securitatea dispozitivului, în conformitate cu afirmațiile Samsung la CES 2017.

Samsung SDS este o filială a grupului Samsung Electronics, furnizează servicii de cercetare și dezvoltare în tehnologia informației, servicii de consultanță, servicii tehnice, hardware și software etc.

Noul sistem permite, un consum minim pentru baterie. Oferă opțiuni pentru utilizatori pentru a dezactiva anumite funcții. Pot fi dezactivate Near Field Communication NFC și GPS, a declarat Samsung la CES.

„Spre deosebire de produsele EMM concepute pentru smartphone-uri existente, noua noastră soluție de securitate poate fi aplicată direct pe dispozitive ușor de purtat”. A declarat un reprezentant al Samsung SDS.

„Această soluție este de așteptat să ofere o mai mare mobilitate. În special celor care consideră că este dificil să se folosească de un smartphone al companiei companie în timp ce lucrează. Este vorba de exemplu de funcționarii aeroportului, însoțitorii de zbor și angajații parcului tehnic”. A spus același reprezentant Samsung.

Aplicația noului sistem de securitate prezentat la CES 2017, are o marjă foarte mare de posibilități de aplicare și în alte domenii.

SURSĂKoreaHerald