Chromebook Plus primește suport pentru aplicațiile Linux

1111

Aplicațiile Linux sunt acum disponibile pentru Samsung Chromebook Plus. Google nu mai este interesat de tabletele Android și se concentrează în schimb pe dispozitivele cu sistem de operare Chrome care pot rula aplicații Android. Compania a adăugat noi funcții în sistemul de operare Chrome pentru a face ca dispozitivele să fie mai atractive pentru clienți. Google a început să aducă suportul pentru aplicații Linux la sistemul de operare Chrome acum o lună, dar a început doar cu un singur dispozitiv, Pixelbook-ul foarte scump.

Nu este încă o caracteristică disponibilă pe scară largă sau ceva pe care majoritatea utilizatorilor Chromebook-ului vor dori să o folosească. Va trebui să vă înscrieți în sistemul de dezvoltare Chrome pentru dezvoltatori, să activați lucrurile etichetate ca beta și experimentale și apoi să utilizați terminalul pentru a instala aplicații Linux. Probabil că toate acestea vor fi simplificate în viitor, însă acum Google pare să testeze dacă funcționează acest sistem.

Adăugarea de aplicații Linux are potențialul de a face sistemul de operare Chrome mult mai puternic și mai flexibil. Începe să transforme Chromebook-urile în dispozitive funcționale pentru programatorii care doresc să folosească platformele Google.

Cu toate acestea, Samsung Chromebook Plus este posibil să nu poată rula toate aplicațiile Linux, deoarece este un dispozitiv alimentat cu ARM, spre deosebire de Google Pixelbook. În ciuda limitărilor, este totuși încurajator să vedem că Google aduce această caracteristică majoră și dispozitivelor cu sistemul de operare Chrome. Utilizatorii care au achiziționat Chromebook Pro în locul modelului Plus vor beneficia, de asemenea, în cele din urmă de această funcție, dar poate dura mai mult timp.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux ca sistem de operare. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au început să fie scoase la vânzare pe data de 15 iunie 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebookuri au fost vândute numai în SUA.

Știam că mai multe Chromebook-uri vor primi sprijinul Linux în cele din urmă, dar nu a fost clar cât de repede sau la ce modele ar veni. Știrile recente sugerează că unele dintre modelele din ultimul an vor fi probabil cele dintâi care vor primi acest suport. Nu există nicio informație despre ceea ce urmează sau despre cât de repede Google se mișcă pentru a face acest lucru cu un program beta.

Ne gândim doar la cât de lent a fost Google când a trebuit să adauge sprijinul pentru aplicațiile Android. Totuși, pare un semn bun că Samsung Chromebook Plus are deja suport pentru Linux, așteptăm și alte tablete Samsung cu suport pentru aplicațiile Linux.

VIASamMobile
SURSĂTheVerge