Un laptop Chromebook Pro cu tastatură cu iluminare din spate

1060

Samsung Electronics a lansat în liniște un nou laptop Samsung Chromebook Pro cu o tastatură cu iluminare din spate. Lipsa unei tastaturi cu iluminare din spate pe un laptop sau pe un notebook este adesea un semn de reducere a costurilor. Dar, reducerea costurilor nu este ceva ce se așteaptă la un produs premium, mai ales dacă este vorba de Samsung.

A trecut mai mult de un an de când Samsung a prezentat la CES 2017 Chromebook-urile sale pentru mai multe utilizări. Din păcate Samsung Chromebook Pro lansat anul trecut, care a oferit caracteristici atractive, cum ar fi un ecran tactil și un stylus încorporat, nu a inclus o lumină de fundal pentru tastatură. Lipsa unei tastaturi de iluminare din spate era plângerea numărul unu a utilizatorilor care doreau un Chromebook Samsung nou.

Mai târziu, s-a descoperit că Samsung lucra la aducerea unei versiuni a Chromebook Pro cu o tastatură cu iluminare din spate și acum compania sud-coreeană a pus fără mare tam-tam această versiune a laptopului Chromebook Pro pe site-ul său.

Noul Chromebook Pro pare să fie același cu versiunea originală din anul trecut, cu excepția adăugării unei tastaturi cu iluminare din spate, deși Samsung continuă să prezinte prima versiune a chromebook-ului pe site-ul său. Se pare că Samsung dorește ca și cei cărora le place să se bâjbâie după tastele laptopului pe întuneric să aibă o opțiune! Este posibil, în același timp, că Samsung doar așteaptă ca stocurile primei versiuni să fie epuizate înainte de a scoate acest model din gamă. Noul laptop cu iluminare din spate are ca opțiune software dezactivarea iluminării din spate a tastaturii, pentru cei cărora nu le place ca tastele laptop-ului lor să fie luminate.

Un „manipulator portabil de informații personale” a fost imaginat, ȋn anul 1968, de Alan Kay de la Xerox PARC și a fost descris ȋn 1972, ca „Dynabook”. Un aparat portabil IBM SCAMP (Special Computer APL Machine Portable) a fost testat în 1973. Epson HX-20, primul laptop, a fost inventat în 1980 și introdus în 1981.

Specificațiile lui Chromebook Pro includ un afișaj de 12,3 inch cu o rezoluție de 2400 × 1600 pixeli și un afișaj super-luminos, o protecție Gorilla Glass 3. Are un procesor Intel Core M3 care merge până la 2,2 GHz, memorie RAM de 4 GB, memorie eMMC de 32 GB, o cameră de 720p, două porturi USB de tip C și o baterie de 39 Wh. Are difuzoare stereo și, datorită certificării Google Play, poate rula aplicații Android din Magazin Play.

SURSĂSamMobile