Chromebook-urile Samsung vor primi widget-uri desktop „foarte vizibile”

188
Chromebook Samsung vor primi in curând widget desktop foarte vizibile
Sursa foto: sammobile.com

Una dintre caracteristicile de semnătură ale smartphone-urilor Pixel de la Google este widget-ul „At A Glance” de pe ecranul de pornire. Oferă utilizatorilor o privire rapidă asupra informațiilor legate de înregistrările din calendar, livrările de pachete, informațiile despre taxi, alertele privind calitatea aerului și multe altele. Widgetul a câștigat mai multe funcții inteligente în ultimii ani. Acum, am aflat că Google lucrează la widget-uri desktop similare, mai vizibile, pentru dispozitivele cu sistemul de operare Chrome. Deci aceste widget-uri vor ajunge și pe Chromebook-urile Samsung.

Potrivit SamMobile, noul proiect Google este în lucru în acest moment. Proiectul Google își propune să aducă widget-uri desktop „foarte vizibile” în sistemul de operare Chrome. Cu sistemul de operare Chrome, widget-urile vizibile vor fi plasate în grile, fiecare widget acționând ca o placă în grilă. După lansarea acestor widget-uri Google, noile widget-uri desktop „care se pot observa mai ușor” le vom regăsi, cu o actualizare, și pe Chromebook-urile Samsung.

Widget-uri desktop mai vizibile pe Chromebook-urile Samsung

În acest moment, un ceas și o țiglă de vreme sunt singurele două exemple ale acestui nou widget Chrome OS. Tigla de vreme, în special, arată informațiile despre vreme afișate în screensaver-ul Chrome OS. Toate aceste informații au fost identificate cu noua modificare a codului care a fost postată în această săptămână, potrivit 9to5google.

Noul concept de widget-uri desktop în sistemul de operare Chrome va ajunge în curând și pe dispozitivele Samsung Galaxy Chromebook. Lucrul bun este că există un prototip timpuriu disponibil care ne oferă o privire la ceea ce ne putem aștepta de la noul proiect Google pentru laptopuri și tablete cu sistem de operare Chrome.

Chrome OS este un sistem de operare bazat pe Linux proiectat de Google. Este derivat din sistemul de operare open-source Chromium și folosește browserul web Google Chrome ca interfață de utilizator principală. A fost lansat în 15 iunie 2015.

Din păcate, raportul indică faptul că noul proiect de proiect este privat. Deci, nu există niciun semn despre intențiile viitoare pe care le-ar putea avea Google cu aceste widget-uri desktop „care se pot observa mai ușor” pe ChromeOS. Vedem că sunt o versiune pe ecran mare a widget-ului Pixel At A Glance, dar acum doar aceste informații le avem.