Chromebook-urile Samsung vor primi în curând Spatial Audio

69
Samsung Chromebook Spatial Audio
Sursă foto: LaptopMag

Lansat oarecum recent pe dispozitivele Android, Spatial Audio este conceput pentru a modifica sunetul trimis către căștile stereo pentru a adăuga mai multă profunzime, ca și cum ar asculta sunetul surround. Efectul este deosebit de pronunțat atunci când este combinat cu urmărirea capului care ajustează sunetul în funcție de locul în care vă uitați. Acum Google lucrează pentru a aduce audio spațial pe Chromebookurile sale, permițând o experiență de ascultare mai captivantă.

Spatial Audio are foarte mult sens pe tot de ține de ecosistemul Android. Astfel puteți alege între confortul de a viziona emisiuni pe telefon și experiența îmbunătățită disponibilă pe tablete. Acestea fiind spuse, ChromeOS a crescut într-un mod major, între apariția tabletelor competente și îmbunătățirile de productivitate ale seriei Chromebook. Chromebook-urile Samsung vor beneficia și ele de Spatial Audio.

Acum se pare că Google lucrează pentru a îmbunătăți opțiunile de divertisment pe Chromebookuri prin introducerea Spatial Audio, potrivit 9to5google. Așa cum este adesea cazul, caracteristica va fi inițial blocată în spatele unei opțiuni din chrome://flags. Odată activată, va apărea o nouă opțiune în pagina Audio a aplicației Setări.

Sursă foto: Samsung

Funcția Spatial Audio este departe de a fi gata și nu este disponibilă nici măcar în cel mai recent ChromeOS Canary. Totuși colegii noștri de la site-ul sus amintit au simulat cum și unde va apărea comutatorul.

Un Chromebook este un laptop sau o tabletă livrat cu sistemul de operare Google Chrome. Primele Chromebook-uri au fost lansate de Samsung și Acer în 2011. HP și Lenovo sunt primii doi producători mondiali de chromebook-uri.

Detaliile despre modul în care va funcționa Spatial Audio pe Chromebookuri sunt destul de limitate pentru moment. Judecând după cum funcționează pe Android, totuși, credem că va funcționa atât cu căști Bluetooth, cât și cu căști wireless. Va fi interesant să vedem cât de bine funcționează cu sunetul din numeroasele tipuri de aplicații ale ChromeOS (Web, Android, Steam etc.). De asemenea, este prea devreme pentru a ști dacă urmărirea capului va fi oferită atunci când este conectat la căștile acceptate.

Întrucât lucrările abia încep, nu ne așteptăm să vedem ca Spatial Audio să sosească pentru Chromebookuri, inclusiv cele Samsung, până la sfârșitul acestui an cel mai devreme.