Cu cinci ani în urmă Samsung Electronics lansa primul Galaxy Note

1761

În urmă cu cinci ani, Samsung a lansat primul Galaxy Note. La mulți ani!

La aniversare nu vom vorbi despre caracteristici sau alte aspecte legate de telefon.

Nu există nici o îndoială cu privire la aceasta, seria Galaxy Note este una dintre cele mai populare familie de smartphone-uri, chiar dacă Samsung nu a fost primul care a lansat așa-numita „phablet”.

În 2010, compania Dell a lansat ceea ce este acum considerat a fi primul phablet făcut vreodată, Dell Streak. Era un dispozitiv destul de voluminos, cu un ecran de 5 inch, 160/80/10 mm ca dimensiuni.

Cam în același timp, unul dintre directorii executivi de la Samsung a văzut o oportunitate de aici, chiar dacă Dell Streak a fost un eșec total. Samsung pune o echipă a companiei să lucreze la crearea unui dispozitiv de acest fel.

Așadar, echipa de la Samsung a avut o idee despre cum să se proiecteze un telefon suficient de mare pentru a fi ținut în buzunar și totuși ușor de manevrat.

Ei au proiectat și au construit în cel mai scurt timp un telefon care a fost arătat directorului executiv de la Samsung. Și surpriză, acesta a fost încântat de ce a văzut.

În 2011, un telefon cu ecran de 5,3 inch, era ceva de neconceput, să nu mai vorbim de faptul că acesta a fost etichetat repede „cărămidă”.

Cea mai mare surpriză nu este că celor de la Samsung le-a placut instantaneu „cărămida”, numită mai târziu Galaxy Note, ci faptul că societatea a decis să-l producă în masă. Nu știm dacă acest lucru a fost noroc chior sau viziune pură, dar Galaxy Note original a fost vândut în 5 milioane de unități în trei luni de la lansarea sa pe piață.

Seria Galaxy Note continuă. Trăiască Galaxy Note! La mulți ani! :)