Cinci caracteristici de luat în seamă la Samsung Galaxy A54

530
Cinci caracteristici de luat in seama la Galaxy A54
Sursa foto: via sammobile.com

Galaxy A54 este cel mai premium smartphone de gamă medie al companiei Samsung pentru 2023. Îi urmează lui Galaxy A53. Noul telefon din seria Galaxy A de la Samsung aduce un ecran mai luminos, un procesor mai rapid, suport mai lung pentru actualizarea software-ului și un design mai premium. De asemenea, procesorul Exynos 1380 este suficient de puternic pentru a gestiona jocuri grele.

Cel mai interesant lucru despre Galaxy A54 5G este cip-setul său Samsung Exynos 1380. Este mult mai puternic decât Exynos 1280 folosit în Samsung Galaxy A53. Datorită celor patru nuclee CPU de înaltă performanță ale cipului de 5 nm și unui GPU mai robust, Galaxy A54 este cu 20% mai rapid în sarcinile CPU și cu 26% mai rapid în jocuri decât Galaxy A53 5G. Performanța sa este similară cu procesorul Snapdragon 778G al lui Galaxy A52s 5G, care s-a dovedit destul de bun pentru a juca jocuri grele.

Galaxy A54 5G are cameră cu OIS îmbunătățit și spatele din sticlă

Mai jos vă prezentăm, SamMobile, cinci lucruri aflate pe Galaxy A54 pe care ar trebui să le luați în seamă. Este vorba despre camera principală, ecranul, spatele din sticlă, difuzoare stereo mai bune și Wi-Fi 6. Să le luăm pe rând.

Camera principală. Samsung Galaxy A54 are o cameră de 50MP cu pixeli mai mari (1µm), OIS îmbunătățit și auto-focus all-pixel. Așadar, telefonul poate să se concentreze mai repede, să captureze imagini mai clare și mai luminoase și să înregistreze videoclipuri mai fluide în condiții de iluminare dificile. Poate înregistra videoclipuri 4K 30fps folosind camerele din față și din spate.

OIS – Optical Image Stabilization (Stabilizare Optică a Imaginii). Este o tehnologie care reduce încețoșarea cauzată de mișcarea camerei în timpul fotografierii. OIS compensează mișcarea/tremurul telefonului în timpul fotografierii.

Samsung susține că noul sistem OIS poate compensa tremurăturile și vibrațiile cu 50% mai bine (1,5° față de OIS de 0,95° al lui Galaxy A53). De asemenea, este de 4 ori mai reactiv (833Hz) decât Galaxy A53. Sistemul de focalizare automată cu all-pixel folosește 100% din pixelii camerei pentru auto-focus, ceea ce înseamnă o focalizare mai rapidă și mai fiabilă.

Spatele din sticlă. Șeful seria Galaxy A din acest an (nu vom avea un Galaxy A74) are spatele din sticlă. Este ceva nemaiauzit în segmentul mid-range. Galaxy A54 5G este primul smartphone din seria Galaxy A5x cu un spate din sticlă. Are Gorilla Glass pe față și pe spate, ceea ce înseamnă că se simte mai premium în mână și rezistă la zgârieturi mai bine decât smartphone-urile din seria Galaxy A53 și Galaxy A5x anterioare, care au un spate din plastic.

Ecran mai luminos, difuzoare mai puternice și slot pentru card microSD

Ecran mai luminos. Noul telefon Samsung are și un afișaj mai luminos. Potrivit companiei, ecranul noului său telefon poate atinge până la 1.000 de niți de luminozitate maximă. Mai mult decât atât, poate afișa culori mai precise în condiții de lumină ambientală ridicată, datorită funcției sale Vision Booster. Are un ecran Super AMOLED de 6,4 inch (16,26 cm) cu rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Ecranul are certificare HDR10+ și certificare SGS pentru reducerea emisiilor de albastru.

Difuzoare stereo foarte bune. Mai mult, Samsung a îmbunătățit difuzoarele stereo cu Galaxy A54. Se spune că difuzoarele oferă un bas mai profund și un volum mai puternic. Combină asta cu un slot pentru card microSD pentru extinderea stocării, iar telefonul poate fi un excelent dispozitiv de redare multimedia.

Wi-Fi 6 pentru streaming și jocuri mai rapide. Samsung a echipat noul său telefon cu Wi-Fi 6. Asta înseamnă că streaming video de înaltă rezoluție pe Disney+, Netflix, Prime Video și YouTube va fi mai bun. De asemenea, va fi mai bine să jucați jocuri online, cu condiția să aveți o conexiune rapidă la internet cu un router Wi-Fi 6. Alte caracteristici de conectivitate ale telefonului includ GPS, 5G, Bluetooth 5.3, NFC și un port USB 2.0 Tip-C.

Galaxy A54 5G are un preț în jur de 500 euro pentru versiunea de 128 GB și ~550€ pentru versiunea de 256GB în Europa. În Marea Britanie, telefonul costă aproximativ 450 lire sterline pentru versiunea de 128 GB și ~500£ pentru versiunea de 256GB.