Cine schimbă cel mai des telefoanele, posesorii de Android sau de iOS?

277
Cine schimba cel mai des telefoanele posesorii de Android sau cei de iPhone
Sursa foto: via phonadroid.com

Am scris de atâtea ori că telefonul mobil a devenit ceva indispensabil pentru toată lumea, efectiv nu plecăm de acasă fără el. Piața globală este dominată de două sisteme de operare Android și iOS, de Samsung și Apple în general, cu alte câteva companii, Xiaomi, Oppo, Motorola sau Vivo, încercând să țină trendul. Dar cine sunt mai atașați de telefoanele, posesorii de Android sau cei de iPhone?

Potrivit PhonAndroid, un nou studiu de piață a dezvăluit cât de des utilizatorii de smartphone-uri trec la un model nou. Într-o piață în care alegerea nu lipsește, s-ar putea crede că mulți se îndrăgostesc de un model mai nou în fiecare an. Cu toate acestea, acest lucru este departe de a fi cazul, mai ales într-una dintre cele două tabere.

Între îmbunătățiri tehnice, funcții noi sau pur și simplu nevoia de a străluci în societate, există multe motive care să te tenteze la cele mai recente smartphone-uri, indiferent că sunt Android sau iOS, adică Samsung sau Apple. În timp ce smartphone-urile premium au depășit pragul de 1.000 de euro, iar inflația este încă în plină desfășurare, rațiunea prevalează adesea asupra impulsului cumpărătorului.

Cine sunt cei mai atașați de telefoanele lor, posesorii de Android sau de iPhone

Dar nu toată lumea ține cont de preț. Unii utilizatori continuă, în fiecare an, să-și schimbe smartphone-ul cu un nou model. Prin urmare, este interesant să analizăm obiceiurile fiecărei persoane – cei iOS versus pe cei obișnuiți cu Android. Credeai că utilizatorii de iPhone au șanse mai mari să-și schimbe smartphone-ul o dată pe an? Nu, vă înșelați. Acest obicei provine în mare parte din tabăra opusă.

Cel mai recent studiu de piață al CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) arată acest lucru. Firma de cercetare indică faptul că 23 % dintre utilizatorii de Android își schimbă smartphone-ul în fiecare an. Pentru comparație, doar 10% dintre utilizatorii de iPhone fac acest lucru. Acest lucru poate fi explicat prin mai mulți factori destul de logici.

Micul robot verde folosit de Google pentru a prezenta Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia. Sistemul de operare Android a fost cumpărat în 2005 de Google de la Andy Rubin.

În primul rând, multe smartphone-uri Android sunt lansate în fiecare an, comparativ cu un singur iPhone pe an. Alegerea (și tentația) este așadar mult mai puternică pe partea roboțelului verde. Apoi, să vorbim din nou despre preț. Dacă să găsești un smartphone Android la mai puțin de 500€, echivalentul pe partea iPhone pur și simplu nu există.

În cele din urmă, trebuie recunoscut și faptul că Apple comercializează smartphone-uri care durează mult timp. Cu 7 ani de suport software pentru ultima generație, marea majoritate a utilizatorilor nu au niciun motiv valabil să renunțe la unul în anul următor. La fel ca și plăcile grafice, mulți apelează la cea mai premium opțiune de până acum, despre care o vor discuta câțiva ani, înainte de a repeta operațiunea.