Posibil doar cipuri Qualcomm pentru toată seria Galaxy S25

89
Galaxy S25 series
Sursă foto: HardwarePlus

Ocupat cu apropiatul eveniment Galaxy Unpacked de la Paris Samsung lucrează în culise și la seria Galaxy S25. Până acum nu sunt vești bune despre Galaxy S25, Galaxy S25+ și S25 Ultra. Se pare că vor costa mai mult, iar vinovat pentru acest lucru este procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4.

Acum o nouă informație referitoare la seria Galaxy S25 privește tot procesorul Qualcomm. Analistul Ming-Chi Kuo a dezvăluie că Qualcomm va fi singurul furnizor de procesoare pentru viitoarele smartphone-uri Galaxy S25. Asta înseamnă că Samsung va echipa seria Galaxy S25 doar cu Snapdragon 8 Gen 4 la nivel mondial, potrivit MySmartPrice. Decizia de a trece la un cip Qualcomm pentru modelele mai mici ar putea duce la o creștere a vânzărilor la nivel global.

În majoritatea țărilor, Samsung a lansat modelul Galaxy S24 și Galaxy S24+ cu procesor Exynos 2400. Cu toate acestea, din cauza randamentului de 3 nm mai mic decât se aștepta pentru viitorul Exynos 2500, Samsung se pare că va trece la Qualcomm pentru seria Galaxy S25, potrivit analistului.

Sigur că mai este destul timp până la lansarea seriei Galaxy S25 și lucrurile se mai pot schimba. Despre Exynos 2500 știm că va fi un procesor deca-core fabricat cu tehnologia de 3nm de a doua generație. Cum Exynos 2400 a fost surprinzător de bun, ne așteptăm la performanțe și mai bune de la Exynos 2500.

Palatul Iolani din Honolulu, Hawaii, este singura reședință regală oficială din SUA! A fost finalizat în 1882 pentru regele David Kalakaua, avea electricitate, instalații sanitare interioare și un telefon. Casa Albă nu a fost electrificată până în 1891!

Snapdragon 8 Gen 4 va fi dezvăluit la Qualcomm Snapdragon Summit 2024 pe 21 octombrie din Hawaii. Se spune că Qualcomm va crește prețul viitorului chipset emblematic cu între 25% și 30%. De creșterea prețului ar putea beneficia Qualcomm, deoarece va fi singurul furnizor pentru seria Galaxy S25.

Oficialii Qualcomm au confirmat că cipsetul va avea nuclee Oryon și un nou NPU (Neutral Processing Unit) pentru o procesare îmbunătățită. Snapdragon 8 Gen 4 are o viteză de vârf de 4 GHz, cu două nuclee principale și șase nuclee de înaltă performanță. Ne așteaptă ca Samsung să-și echipeze viitoarele smartphone-uri emblematice cu o variantă overclockată, la fel ca anul acesta seria Galaxy S24. Astfel cel mai probabil procesorul din seria Galaxy S25 se va numi Snapdragon 8 Gen 4 For Galaxy.