Proiect uriaș pentru divizia de construcții Samsung C & T în Hong Kong

1270

Divizia de construcții Samsung C & T Corporation a anunțat pe 25 decembrie că a primit o comandă de la Departamentul de Inginerie Civilă și Dezvoltare din Hong Kong pentru construcția noului oraș Tong Chung, în nordul insulei Lantau din Hong Kong. Samsung C & T (Construction & Trading) a format un joint-venture (o companie mixtă sau asociere în participațiune) cu Build King, o companie locală din Hong Kong. Ponderea companiei Samsung C & T în bugetul total al proiectului de 858 milioane dolari SUA este de 49%, adică 420 milioane USD, potrivit Businesskorea.

Zona care urmează să fie recuperată din mare pentru acest proiect este de aproximativ 134 de hectare. Lucrările de construcții vor începe în ianuarie 2018 și proiectul trebuie să fie terminat în luna iulie a anului 2024.

Proiectul este parte a New Town Development, pentru a rezolva problema deficitului de locuințe din fosta colonie engleză Hong Kong. Prin acest proiect de dezvoltare, noul oraș care va fi construit va găzdui aproximativ 270.000 de persoane. Dezvoltarea va continua după împărțirea zonei în două sectoare, de est și de vest. Proiectul de extindere din partea de est, care va aparține de Samsung, care trebuie să asigure o zonă rezidențială prin recuperarea solului marin și extinderea suprafeței pe terenul provenit din mare.

Această zonă care va fi recuperată din mare, este o suprafață moale de pământ compusă din argilă marină și acolo există nenumărate restricții de natură ecologică, de spațiu și diferite probleme tehnice. Samsung C & T a fost aleasă ca partener câștigând încrederea autorităților și partenerului din această asociere în urma lucrărilor sale de îmbunătățire a terenului de la aeroportul internațional din Hong Kong, aflat în construcție, într-o zonă din apropierea orașului Tung Chung. Experiența firmei Samsung C & T este recunoscută pe plan mondial ea participând la construcția a numeroase proiecte de mare anvergură printre care amintim cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa.

Burj Khalifa – Samsung C & T Corporation a construit cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, care măsoară 828 m. Costurile totale au fost de peste 1,4 miliarde de dolari. Lifturile care deservesc etajele superioare au o viteză de 64 km/h sau 18 m/secundă. Construcția a început la 6 ianuarie 2004 și a fost deschisă oficial pe 4 ianuarie 2010.

În plus, participarea la licitația pentru această construcție a necesitat finalizarea unuia sau a mai multor proiecte de recuperare a terenului și unul sau mai multe proiecte de amenajare a teritoriului marin.

În prezent, Samsung C & T lucrează la aeroportul internațional din Hong Kong și implementează proiectul mega-portului Tuas din Singapore de dimensiunile unui oraș cu aproape 200.000 de locuitori.