Cota de piață Samsung la smartphone-uri în Europa în Q4 2019 a crescut

1089
Sursa Foto: firstpost.com

Cota pe piața europeană a smartphone-urilor companiei Samsung Electronics Co. a crescut ușor în al patrulea trimestru al anului trecut. Gigantul high-tech sud-coreean a beneficiat și de problemele avute de rivala sa Huawei cu administrația americană, printre care și accesul Huawei la facilitățile Google. Informațiile au fost făcute publice ieri de către Counterpoint Research și preluate de noi de la The Korea Herald.

Samsung a avut o cotă de piață de 27% pe Bătrânul Continent în al patrulea trimestru din anul 2019. Cota companiei sud-coreene a fost în creștere cu 2% față de aceeași perioadă a anului 2018. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, și-a mărit prezența după ce Huawei a fost interzisă de la instalarea serviciilor Google pe telefoanele sale, a spus Counterpoint. Acest lucru a contat pentru potențialii utilizatori iar lipsa Google Play Store și a altor sericii Google a cântărit destul de mult pentru cumpărători.

Samsung a scăzut ușor în cota de piață în alte regiuni

Cu toate acestea, cota de piață Samsung, în alte regiuni decât Europa, a scăzut ușor din cauza marketingului agresiv al furnizorilor de telefoane chinezești de nivel mediu. Au profitat de acest lucru companiile chineze Oppo și Realme, potrivit companiei de cercetare de piață Counterpoint Research.

Cota de piață a Samsung în regiunea Orientului Mijlociu-Africa a scăzut de la 22% la 20% în trimestrul IV 2019, în timp ce prezența sa pe piața din America Centrală și de Sud a scăzut de la 36% la 34% în aceeași perioadă. Cota sa de piață în America de Nord a scăzut, de asemenea, de la 22% la 20% în trimestrul patru, potrivit datelor.

Peru este a 19-a țară ca mărime din lume și a treia ca mărime din America de Sud. Peru este una dintre cele mai prospere economii din regiune cu o rată de creștere industrială de 9,6%. Vechiul oraș incaș Machu Picchu din Munții Anzi care este socotit una din cele 7 minuni ale lumii moderne.

Conform Counterpoint Research, gigantul tech și-a luat partea leului în țări precum Ucraina, Chile, Portugalia, Italia sau Peru. În special, Samsung a avut o cotă de 49% în Ucraina, în creștere cu 23,2% față de acum un an. Pe tot parcursul anului 2019, Samsung a fost liderul absolut pe aproape toate piețele mondiale. Ponderea sa a fost mai mult decât dublul celui mai apropiat concurent. Samsung a punctat cu patru smartphone-uri în primele cel mai vândute din lume în 2019. Samsung Galaxy A10, Galaxy A50, Galaxy A20 și Samsung Galaxy S10+, au fost acestea.

Conform Counterpoint Research, Samsung nu va pierde locul unu mondial în 2020

Afacerea cu smartphone-uri Samsung va înregistra o creștere serioasă în acest an„, a spus Park Jin-suk, analist la Counterpoint Research. „Chiar dacă concurența cu brandurile chineze pare a fi acerbă în regiunile Orientului Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est, Samsung este capabilă să furnizeze produse care să facă diferența cu tehnologiile de care dispune. În acest fel compania coreeană va rămâne competitivă și nu va pierde locul unu mondial„. A concis analistul companiei de studiu de piață.