Cota Samsung pe piața telefoanelor pliabile va ajunge la 80% în 2020

609
Sursa Foto: SamMobile.com

Cu Huawei care se luptă să supraviețuiască din cauza sancțiunilor comerciale impuse de guvernul SUA și Motorola care încă nu lansează produse competitive, Samsung nu are adversar pe măsură în spațiul pliabil al smartphone-urilor. Chiar dacă vrem, smartphone-urile pliabile lansate de Huawei și Motorola nu pot face față celor produse de Samsung.

În ciuda concurenței slabe din partea altor companii, gigantul high-tech sud-coreean își îmbunătățește permanent calitatea și caracteristicile smartphone-urilor sale pliabile. Ca urmare cota de piață a companiei Samsung ar putea atinge un nivel record în acest an, conform SamMobile.

Samsung Galaxy Z Flip va fi cel mai bine vândut telefon pliabil din 2020

Potrivit celei mai recente informații din domeniu, publicată de Sam Mobile, Display Supply Chain Consultants (DSCC) afirmă că Samsung va avea o cotă de piață pe segmentul pliabil de ~80% în 2020. Huawei este cel mai apropiat competitor Samsung din segment.

Urmașul lui Huawei Mate Xs, noul telefon pliabil Huawei X2 era de așteptat să fie dezvăluit în octombrie. Acest smartphone al companiei chineze va avea un ecran pliabil la fel ca Samsung Galaxy Z Fold 2. Adică ecranul pliabil va fi la interior. Dar restricțiile impuse de SUA au făcut foarte dificilă achiziționarea de către firma din China a componentelor necesare. Acum, Huawei pare să fi amânat lansarea.

Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare pentru toate tipurile de afișaje de pe piață. Are specialiști și analiști cu experiență pe piața de afișaje și oferă informații și analize de marketing prin cercetări de piață.

Samsung ar putea vinde până la 4 milioane de telefoane pliabile anul acesta. Sunt incluse aici Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. DSCC susține că Galaxy Z Flip va fi cel mai bine vândut telefon pliabil din 2020. Galaxy Z Fold 2 și Moto RAZR sunt așteptate să devină al doilea și al treilea cele mai bine vândute smartphone-uri pliabile din acest an.

Precomenzi foarte mari pentru Galaxy Z Fold 2 în Coreea

Ross Young, care conduce DSCC, a declarat: „Acest număr este mai mare decât s-a prognozat anterior datorită succesului telefoanelor Samsung, coroborat cu incapacitatea Huawei de a lansa Mate X2 ca urmare a restricțiilor guvernului SUA”.

Galaxy Z Fold 2, recent lansat, a fost pre-comandat în cantități care au întrecut și cele mai optimiste prognoze. În Coreea de Sud, compania a anunțat că a primit peste 80.000 de precomenzi pentru Galaxy Z Fold 2. Pentru a putea onora toate cererile Samsung a trebuit să amâne data oficială de lansare pe piață cu câteva zile.