Cu One UI 5 primim o nouă listă de verificare pentru securitate și confidențialitate

241
Cu One UI 5 primim o nouă lista de verificare pentru securitate
Sursa foto: galaxyclub.nl

Una dintre noile funcții pe care Android 13 și One UI 5 le vor aduce în curând pe Samsung Galaxy este o nouă lista de verificare a securității și confidențialității. Acest lucru vă permite să verificați dintr-o privire starea confidențialității și a securității telefonului sau tabletei.

De-a lungul anilor, Google și Samsung au adăugat din ce în ce mai multe funcții mici și mari la Android și interfața One UI cu scopul de a gestiona mai ușor securitatea și propria confidențialitate pe telefon. Cu toate acestea, multe funcții în acest moment – ​​până la și inclusiv Android 12 și One UI 4.x – sunt încă destul de fragmentate. De exemplu, telefonul Samsung obișnuit are în prezent elemente separate de meniu Biometrics and Security and Privacy.

Android 13 și One UI 5 aduc o nouă listă pentru verificarea securității

De la Android 13 și One UI 5, asta se va schimba. Toate funcțiile relevante sunt reunite în acesta sub titlul Securitate și confidențialitate, potrivit GalaxyClub. Dar acesta este doar începutul. Lista de verificare la îndemână este complet nouă. Un pic asemănător autotestului tehnic pe care îl are fiecare telefon Samsung, vei primi în curând o listă de puncte cu care poți verifica imediat dacă există probleme în domeniul securității și confidențialității.

Android 13, cu numele de cod intern Tiramisu, este a treisprezecea lansare majoră și a douăzecea versiune a sistemului de operare Google. Android 13 include mai multe funcții care îmbunătățesc confidențialitatea utilizatorului.

Când accesați Securitate și confidențialitate prin Setări după upgrade-ul la Android 13 și One UI 5 veți primi o listă de verificare cu următoarele puncte:

  • Ecran de blocare
  • Conturi
  • Găsește-mi mobilul
  • Securitatea aplicației
  • Actualizări
  • Confidențialitate

Telefonul va indica dacă ați configurat, pornit și verificat toate punctele și dacă totul a fost actualizat corect. Simbolurile vorbesc de la sine: o căpușă verde este bună, un semn de exclamare portocaliu nu.

Dacă verificați ocazional această listă, vi se va reaminti automat să verificați dacă există actualizări pentru telefonul dvs., de exemplu. Dar Galaxy îți va reaminti și dacă este o idee bună să schimbi parola contului tău Samsung. Puteți verifica încercările de conectare suspecte, puteți configura verificarea în doi pași și multe altele.

Cu Securitate și Confidențialitate aveți dispozitivul permanent protejat

Elementul de confidențialitate este practic doar noua locație a meniului familiar cu același conținut. Ideea acestei liste de verificare este că îți poți păstra cu ușurință telefonul bine protejat, fără a fi nevoie să fii un expert. Desigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să te gândești de două ori când vine vorba de telefonul tău atât de important. De exemplu, ar fi bine să nu instalezi aplicații în afara Magazinului Play și Magazinului Galaxy. Sau gândiți-vă bine înainte de a partaja online informații sensibile la confidențialitate și cu cine. Deci gândește corect pentru tine! Dar, în orice caz, în One UI 5 bazat pe Android 13 va fi foarte ușor să ai totul în ordine.

Ce telefoane Samsung primesc noua listă de verificare? Acum știți că noua listă de verificare pentru securitate și confidențialitate face parte din Android 13 și One UI 5. Telefonul sau tableta dvs. Samsung vor primi această funcție dacă obțineți acest upgrade. Pe I❤️Samsung puteți afla care telefon Samsung Galaxy va primi Android 13 și One UI 5.0.