Cum să blochezi pe cineva pe Facebook de pe PC sau mobil

324
Cum sa blochezi pe cineva pe Facebook de pe PC sau mobil
Sursa foto: via pocket-lint.com

Facebook este pe locul unu între rețelele sociale la nivel global. La începutul lunii februarie 2023 a avut 2,963 miliarde de utilizatori activi. Numai în ultimele trei luni din 2022 a crescut cu aproximativ 5 milioane. Potrivit datelor statistice, 37% dintre toți oamenii de pe Pământ folosesc astăzi Facebook. Nu este de mirare că utilizatorii de smartphone-uri sau PC folosesc această rețea socială. Mai mult, pe mobil cei mai mulți utilizatori folosesc telefoane Samsung Galaxy.

Cu toții am fost într-o situație în care uneori blocarea unei persoane este cea mai bună soluție, potrivit Pocket-lint. De-a lungul anilor, Facebook s-a actualizat atât de mult încât ar putea fi greu să-ți dai seama cum să blochezi pe cineva. Oricare ar fi motivul, este încă destul de ușor să blochezi un alt utilizator pe această rețea de socializare. Iată cum să faceți acest lucru, plus ce se întâmplă după ce îl blochezi și tot ce trebuie să știi.

Cum să blochezi pe cineva pe Facebook

Utilizatori desktop

Conectați-vă la Facebook pe web, apoi urmați acești pași:

  • Faceți clic pe fotografia de profil din partea dreaptă sus a Facebook.
  • Selectați Setări și confidențialitate, apoi accesați Setări -> Confidențialitate.
  • Faceți clic pe Blocare în meniul din stânga.
  • În secțiunea Blocare utilizatori, faceți clic pe „adăugați la lista de blocare”.
  • Introduceți numele profilului pe care doriți să îl blocați, apoi faceți clic pe Blocare.

Dacă nu puteți găsi un profil folosind metoda de mai sus, atunci pur și simplu accesați profilul pe care doriți să îl blocați. De acolo, selectați opțiunea din dreapta profilului său, apoi alegeți Blocare.

Utilizatori de telefoane mobile

  • Conectați-vă la aplicația mobilă Facebook și apoi urmați acești pași:
  • Căutați profilul de Facebook al persoanei și selectați-l.
  • Atingeți opțiunea de lângă butonul Mesaj.
  • Atingeți Blocare din meniul care apare.

Vrei să vezi pe cine ai blocat pe Facebook? Poți vedea o listă curentă a tuturor profilurilor pe care le-ați blocat. Iată cum: conectați-vă la Facebook pe web și faceți clic pe fotografia de profil din dreapta sus. Selectați Setări și confidențialitate -> Setări -> Confidențialitate > Blocare.

În secțiunea Blocare utilizatori, faceți clic pe Editați și apoi Vedeți lista blocată pentru a vedea o listă a profilurilor pe care le-ați blocat pe Facebook. De aici, puteți debloca și un profil.

Alte lucruri de știut!

Când deblochezi un profil, nu vei fi automat prieten cu persoana respectivă din nou pe Facebook. Dacă blocați un profil și apoi îl deblocați, va trebui să trimiteți profilului respectiv o nouă cerere de prietenie.

Ce se întâmplă când blochezi pe cineva pe Facebook? Când blochezi pe cineva pe Facebook, profilul lui nu va mai putea să te eticheteze sau să vadă lucrurile pe care le postezi pe cronologia ta. Blocarea unei persoane îi va anula prietenia din profilul tău.

De ce ai bloca un utilizator Facebook pe telefonul tău Samsung Galaxy, un alt telefon sau pe un PC? Dacă cineva te hărțuiește sau te face să te simți inconfortabil pe Facebook, folosește funcția de blocare. Îi puteți reduce imediat la tăcere și îi puteți împiedica să vă acceseze profilul și să vă contacteze.