Brevet care arată cum funcționează senzorul de amprente pe Note 9

2092

Au tot fost informații în ultimii ani că Samsung Electronics a dezvoltat un senzor de amprentă digitală pe care îl va folosi pentru smartphone-urile sale emblematice, posibil pe Galaxy Note 9. Samsung Galaxy S9 nu a venit cu această caracteristică așteptată de foarte multă lume și în special de fanii Samsung, acum rana deschisă este posibil să fie vindecată cu Galaxy Note 9 care poate veni cu această componentă.

Luna trecută au fost știri care au afirmat că Samsung ia în serios una dintre cele trei soluții dezvoltate de Samsung Display pentru a integra un senzor de amprentă digitală. Compania este de așteptat să ia o decizie finală cu privire la acest lucru, dacă această componentă va fi sau nu inclusă în următorul său smartphone de vârf.

Samsung nu duce lipsă de brevete, are depuse multe și despre senzorii de amprente. Zilele trecute a apărut un nou brevet al companiei Samsung care detaliază un senzor de amprentă digitală și care descrie cum ar putea funcționa această componentă.

Modulul de citire poate fi plasat în partea de jos a afișajului. Mai mult, brevetul dezvăluie modul în care scanerul de amprentă va detecta atingerea pentru a autentifica utilizatorul. Potrivit unei imagini din brevet, utilizatorul își plasează degetul pe regiunea desemnată pe ecran, apoi senzorul citește informațiile biometrice. Senzorul va face acest lucru utilizând proprietatea ecranului produs de Samsung care emite lumina de pe afișajul AMOLED, schimbând luminozitatea din jurul senzorului când este atins. Metoda este destul de similară cu tehnologia utilizată de Synaptics Clear ID pe Vivo X21 UD.

Dactiloscopia este metoda de identificare a persoanelor după amprente. Amprentele digitale ale ursulețului Koala, care trăiește în Australia, sunt cele mai asemănătoare cu ale oamenilor. Există o monedă Koala de platină, are o koala pe revers și pe regina Elisabeta a II-a pe avers.

Au fost informații anterioare care au sugerat că Samsung ar putea folosi senzorul de amprentă digitală al firmei Synaptics, dar nu există încă nicio confirmare din partea companiei sud-coreene. Zvonurile privind un scaner de amprente în display sunt destul de numeroase dar fără nicio confirmare de la Samsung până acum. Mulți consideră că este timpul ca Samsung să introducă un senzor de amprentă digitală în smartphone-urile sale emblematice, deoarece producătorii de telefoane mobile din China au luat-o înainte.

Ne putem aștepta ca seria de smartphone-uri de ultimă generație să vadă lumina zilei în luna august sau septembrie a acestui an dar, este posibil conform unor informații, ca Galaxy Note 9 să vină și mai repede.

VIASamMobile
SURSĂHub91Mobiles