Video cu modul cum se fabrică un smartphone Galaxy Note 9

1540

Deja știm absolut totul despre phabletul Samsung Galaxy Note 9 sau cel puțin așa credem. După prezentarea din 9 august de la Barclays Center din New York au urmat precomenzile și acum suntem în pragul lansării pe piață la nivel global. Galaxy Note 9 este un smartphone a cărui tehnologie inovatoare permite utilizatorilor să profite la maximum de tot ceea ce vor să facă.

Supraîncărcat de tehnologie cu specificații extraordinare, multe din ele peste nivelul celor găsite pe un laptop, elegant și strălucitor, este mai mult decât își poate dori cineva în materie de telefon mobil. Poate singurul lucru de imputat acestui phablet este prețul. Dar, tehnologia de ultimă generație, inteligența și frumusețea are un preț ridicat și, în acest caz are un nume: Samsung Galaxy Note 9.

În așteptarea lansării la vânzare de pe 24 august, unitățile de producție ale companiei Samsung Electronics din orașul Gumi, Coreea de Sud, au fost ocupate cu fabricarea telefoanelor Galaxy Note 9, pentru a fi livrate la timp pe piețele din întreaga lume.

V-ați întrebat vreodată cum reușește compania high-tech sud-coreeană să facă milioane de astfel de dispozitive sofisticate cu o asemenea finețe și într-un asemenea ritm?

Vă prezentăm un videoclip, un mic tur al liniei de producție, pentru a vă face o idee despre ce se întâmplă într-o fabrică Samsung și în particular despre cum se fabrică un Note 9. Este vorba de locul unde se produce smartphone-ul de ultimă generație Galaxy Note 9.

Gumi este un oraș cu aproximativ 380.000 de locuitori. Un centru industrial important, cu 1.772 de companii și peste 80.000 de angajați. Între 2000 și 2009, exporturile acestui oraș au reprezentat 96,9% din excedentul comercial al Coreei. Gumi este denumit Silicon Valley din Coreea de Sud.

Primul lucru care iese în evidență din acest scurt tur de fabrică este gradul de automatizare implicat în realizarea noului dispozitiv Note 9, sau a oricărui alt smartphone produs de Samsung. Poate că este unul din motivele pentru care aceste dispozitive sunt atât de elegante, lustruite, coerente și în cea mai mare parte fără defecte. Totul robotizat și automatizat, de o meticulozitate dusă la extrem, în condiții de temperatură controlată, pentru a rezulta calitatea de necontestat a lui Galaxy Note 9, în acest caz, dar și a celorlalte smartphone-uri Samsung.

Păcat că videoclipul nu este mai lung și nu intră în detalii despre toate fazele de producție și automatizările implicate, dar ne oferă o idee a ceea ce se întâmplă în această unitate de producție a companiei Samsung.

SURSĂSamsung News