Cum să trimiți pe WhatsApp fotografii și videoclipuri în format HD

94
WhatsApp HD
Sursă foto: Nextpit

Aplicația de mesagerie WhatsApp este cea mai folosită din lume pentru partajarea fotografiilor cu familia și prietenii. Cu toate acestea, mulți utilizatori nu cunosc o funcție deosebit de utilă atunci când trimit fotografii. Tot ce trebuie să faceți este să activați o setare și puteți trimite fotografii de înaltă definiție (High Definition – HD) destinatarilor dvs.

WhatsApp este cea mai importantă aplicație de mesagerie mobilă la nivel global. Aplicația are peste 2,7 miliarde de utilizatori activi lunar. Cei mai mulți utilizatori sunt în India (~390 milioane), Brazilia (aproximativ 148 milioane) și Indonezia. Recent am aflat că Whatsapp va lansa noi funcții pentru a îmbunătăți calitatea apelurilor.

După o vacanță sau o petrecere, fotografiile făcute cu aceste ocazii sunt de obicei partajate prin WhatsApp. Trimiterea fotografiilor unui grup de prieteni permite tuturor să aibă aceste amintiri frumoase pe smartphone-urile lor. Cu toate acestea, atunci când trimiteți fotografii prin WhatsApp, calitatea este redusă semnificativ, potrivit Nextpit. Ceea ce s-ar putea să nu fie vizibil pe ecranul mic al telefonului devine o problemă atunci când doriți să editați sau să imprimați o fotografie. Dar, urmând câțiva pași simpli, puteți trimite fotografiile și videoclipurile captate în format HD.

În trecut orice imagine sau videoclip pe care l-ați trimis pe WhatsApp a fost trimis într-un format comprimat pentru a menține dimensiunea fișierului mai mică. Nu a fost neapărat un lucru rău, deoarece reduce cantitatea de date pe care o veți folosi atunci când trimiteți fișierele. Cu toate acestea, trebuia să vă amintiți să faceți acest lucru de fiecare dată când trimiteați fotografii, deoarece funcția nu era activată permanent.

Acum, WhatsApp a introdus opțiunea de a activa permanent trimiterea de fotografii HD. Deci, puteți preveni această pierdere a calității selectând butonul „HD” atunci când trimiteți o fotografie sau clip video activând această funcție de înaltă definiție. Puteți activa această opțiune cu doar câteva clicuri. Iată cum:

  • Deschideți WhatsApp și mergeți la cele trei puncte din dreapta sus pe telefoanele Samsung Galaxy.
  • Acum apasă pe Setări și selectează Stocare și date.
  • Selectați La încărcare.
  • De aici selectați opțiunea Calitate HD și atingeți Salvare.

Trimiterea videoclipurilor HD pe WhatsApp se face într-un mod foarte similar.

De acum înainte, toate fotografiile și videoclipurile pe care le trimiteți prin WhatsApp vor fi trimise la calitate HD. Cu toate acestea, această setare afectează numai fotografiile și videoclipurile pe care le trimiteți. Cel mai bine este să împărtășiți acest ghid prietenilor și să le cereți să activeze și ei opțiunea.

Dacă nu vedeți pașii de mai sus disponibili, atunci versiunea dvs. WhatsApp este cel mai probabil depășită. Mergeți în Google Play Store pentru a descărca cea mai recentă versiune de WhatsApp și ar trebui apoi să trimiteți fotografii în calitate HD. După trimitere, pe telefonul tău și pe telefonul destinatar va apărea în colțul din stânga jos un mic pătrat având în centru scris HD. Aceeași pictogramă HD va apărea pe videoclip indicând faptul că este în format HD.