Cum va arata viitorul Galaxy S9 și când va fi prezentat de Samsung?

1842
Samsung Electronics va lansa noul său smartphone Galaxy S9 la începutul anului viitor, cu mai multe caracteristici similare predecesorului său Galaxy S8 dar cu unele actualizate. Cele mai multe zvonuri din mass-media afirmă că Samsung ar putea să prezinte Galaxy S9 în timpul show-ului CES 2018 de la Las Vegas din ianuarie pentru a concura cu noul model Apple iPhone X. Cu toate acestea, Samsung a spus „este puțin probabil„. Nici da nici nu! Samsung nu închide complet ușa acestei posibilități de lansare la CES 2018 în Las Vegas. Gigantul high-tech coreean este posibil să meargă pe linia clasică și să prezinte Galaxy S9 în timpul Mobile World Congress, Barcelona, 26 Februarie – 1 Martie 2018, sau la un eveniment special dedicat prezentării lui Galaxy S9 în martie, conform unei informații apărută în The Korea Herald. Samsung a mai jucat în felul acesta și în trecut cu Galaxy S5, Samsung Galaxy S6 și Galaxy S7 la MWC Barcelona și Galaxy S8 cu lansări la New York și Londra în martie. Conform site-ul SamMobile, dacă Galaxy S9 este prezentat la CES 2018, este foarte posibil ca acesta să fie dezvăluit unui grup de oameni atent selectați de Samsung, reprezentând parteneri ai gigantului sud-coreean. Același lucru este valabil și pentru smartphone-ul Galaxy X, care ar putea fi dezvăluit în secret în spatele scenei din Las Vegas. Viitorul telefon se așteaptă să aibă același afișaj Infinity și un design fără margini, ca Galaxy S8 și Galaxy Note 8, dar cu rame mai subțiri. Galaxy S8 a venit cu raport ecran/corp de 84%, dar Galaxy S9 este de așteptat să apară cu aproape 90% raportul ecran/corp. Acest lucru înseamnă că partea din față poate fi aproape complet acoperită de ecran. Au existat speculații, de la surse din industria telefoniei mobile, conform cărora Galaxy S9 ar putea repoziționa scanerul de amprentă digitală de pe spatele telefonului. La Galaxy S8 senzorul de amprentă de pe spate a fost pus aproape de camera foto, atrăgând plângeri din partea consumatorilor care ating din greșală camera atunci când încearcă să-și scaneze amprentele.

Amprentele ursului Koala. Acest ursuleț simpatic care se cațără în copaci are amprentele digitale aproape identice cu ale omului. Chiar și unui expert îi este greu să diferențieze amprentele ursului de cele ale omului. Numai în urma unei analize detaliate la microscop se poate face această diferențiere.

Legat de acest lucru, o sursă din cadrul Samsung, familiarizată cu problema, a spus: „Este foarte puțin probabil ca Galaxy S9 să aibă un scaner de amprentă digitală sub ecran, deoarece unele probleme tehnice nu au fost momentan rezolvate„. Deși producția de Galaxy S9 a început în decembrie 2017, este posibil ca unele dificultăți tehnice să întârzie procesul. În mod similar, Samsung ar putea face schimbări de ultimul minut. De exemplu, compania poate decide să integreze cips-urile de memorie flash de 512 GB eUFS, pe care tocmai a început să le producă, pe Galaxy S9. Este de așteptat ca telefoanele viitoare să continue să aibă camere foto duble cu stabilizare optică a imaginii, care fac fotografii extraordinare chiar dacă este mișcată camera. Purtătorul de cuvânt al companiei Samsung, întrebat despre viitoarele specificații a refuzat să facă o declarație oficială, spunând: „Nu furnizăm nicio informație referitoare la un produs care nu a fost încă lansat„.